Foto: LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis uzskatījis, ka fotogrāfijas, kurās valsts pirmais pāris redzams Latvijas modes mākslinieces Annas Osmuškinas zīmola tērpos, ir iespēja popularizēt Latviju, otrdien, atsaucoties uz prezidenta preses pārstāvja pausto, vēsta raidījums "LNT Ziņas Sešos".

"Protams, ka šis ir prezidentam neierasts ampluā, šāda parādīšanās. Bet gribētu uzsvērt, ka sadarbība ar kādu modes mākslinieku tomēr ir ierasta prakse gan Latvijā, gan arī citur pasaulē. Un prezidents to uzskatīja arī par sava veida Latvijas popularizēšanas pasākumu – parādīt, ka Latvijā ir lieliskas lietas, ar ko varam lepoties gan šeit, gan ārpusē," raidījumam skaidrojis Valsts prezidenta preses padomnieks Jānis Siksnis.

Valsts prezidenta kancelejā skaidro, ka fotogrāfijas neesot tapušas speciāli itāliešu augstās modes žurnālam. Tās esot uzņemtas privātām vajadzībām, sadarbojoties ar Osmuškinu, kura veido tērpus valsts pirmajam pārim. Vēlāk modes māksliniece izteikusi piedāvājumu fotogrāfijas izmantot arī žurnālā, kam prezidents nav iebildis.

Prezidenta pārstāvis arī pastāstījis, ka par piedalīšanos fotosesijā Vējoņu pāris neesot saņēmis nekāda veida materiālos labumus, bet fotogrāfijās redzamos tērpus prezidents ir iegādājies.

Jau ziņots, ka Vējonis ar kundzi Ivetu sadarbībā ar Latvijas dizaineri Annu Osmuškinu iejutušies modeļu lomās itāliešu modes žurnāla "Collezioni Haute Couture" lapās.

Osmuškina uzsvērusi, ka modīgo fotosesiju ar Vējoņu pāri neuzskata par sava zīmola reklāmu.

Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pieprasīs papildu informāciju par prezidenta dalību modes žurnāla fotosesijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!