Foto: DELFI
Frizierim Pēram Bogomazovam viņa seksuālā orientācija dzīvē ir sagādājusi neapskaužamus mirkļus – no lamām līdz pat fiziskām izrēķināšanās reizēm uz ielas, LTV raidījumā "1:1" atklāja Pērs.

"Man bieži ir nācies mukt ārā no tramvaja un uzklausīt lamas," stāstot par savu dzīvi, norādīja Pērs. Viņš skaidroja, ka viņam nākas dzīvot diezgan duālu dzīvi. "Es esmu slavens frizieris, es esmu arī autoritāte – mani aicina uz raidījumiem izteikt viedokli par politiķu imidžu, bet uz ielas mani lamā kā noziedznieku. Šis duālisms nevar paiet bez sekām."

Pērs atklāja, ka viņu savas orientācijas dēļ ir situši, lamājuši, pat "cilvēki nepaslinko atvērt mašīnas durvis un uzsaukt".

Uz jautājumu, kā vērtē cilvēktiesību aktīvistes un psiholoģes Jolantas Cihanovičas lēmumu ar dzīvesbiedri nesakārtotās valsts likumdošanas dēļ pamest Latviju, Pērs noteica, ka viņam ir ļoti žēl. "Viņa ir ļoti daudz darījusi LGBT [lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu] interesēs, bet es nešaubos, ka viņa mīl Latviju, bet ja viņai jāizvēlas – vai būt laimīgai vai šķirties un pamest valsti, es pilnīgi viņu saprotu. Es ceru, ka kādreiz viņa atgriezīsies."

Runājot par praidu, frizieris atgādināja, ka tie notiek jau sen visā Eiropā. "Ir pierādījies, ka tas ir viens no efektīvākajiem veidiem, lai kaut ko mainītu un sadzirdētu. Gājieni Latvijā nav nekas svešs, tāpat mums ir Dziesmusvētku gājiens. Tie gājieni nav agresīvi, varbūt cilvēku reakcija ir agresīva," skaidroja Pērs. "Varbūt man arī nepatīk 9.maija pasākumi, bet es neeju un nekliedzu par to."

Tāpat Pērs vērsa uzmanību, ko nozīmē tas, ka Latvijā nav sakārtota likumdošana un nav iespējams reģistrēt partnerattiecības viendzimuma pāriem. Viņš stāstīja kādu personisku stāstu no savas dzīves, kad, strādājot mazdārziņā, lietojot benzīnu, apdega.

Viņa krustdēls izsauca Neatliekamo medicīnisku palīdzību, kas viņu aizveda, taču neviens nezināja uz kurieni. Diezgan ilgs laiks pagāja, kamēr dzīvesbiedrs un krustdēls noskaidroja, kur viņš atrodas. Vēl viņiem ilgi nestāstīja, ka Pērs ir reanimācijā. Kā norāda frizieris, šajā gadījumā tikai viņa māte varēja noskaidrot dēla atrašanās vietu.

Tāpat Pērs norādīja, ka, ja viņš varētu reģistrēt partnerattiecības ar savu dzīvesbiedru, viņš noteikti to darītu.

Frizieris Pērs arī augstu novērtē ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) "iznākšanu no skapja". "Es nedomāju, ka viņš valdībā un Saeimā ir vienīgais homoseksuālais cilvēks. Bet man kā vēlētājam liekas, ka šādi viņš ir godīgs," skaidroja Pērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!