Foto: Shutterstock
30. un 31.decembrī Latviju no rietumiem šķērsos siltā atmosfēras fronte, tā atnesīs sniegu, lietu un apledojumu. Vecgada vakarā un Jaungada naktī jau visā valstī gaisa temperatūra būs virs nulles. Savukārt 2. un 3.janvārī iespējama vētra, prognozē "Global Forecast System".

Naktī uz otrdienu vēl gaidāms liels aukstums - gaisa temperatūra zem skaidrām debesīm pazemināsies līdz -16..-21 grādam, zem mākoņu segas sals būs krietni mazāks. Otrdienas pēcpusdienā Kurzemes rietumu piekrastē, pūšot dienvidrietumu vējam ar brāzmām līdz 18 metriem sekundē, gaisa temperatūra jau pakāpsies līdz +4 grādiem, bet valsts austrumos vēl nekļūs siltāks par -10 grādiem.

Otrdien, sākot no ziemeļrietumiem, sabiezēs mākoņu sega, daudzviet snigs un putinās. Vairāk nokrišņu būs trešdienas rītā, gaidāms gan sniegs, gan lietus un atkala. Ceļi būs slideni.

Vecgada dienā turpināsies gaisa temperatūras paaugstināšanās. Pūšot mēreni stipram rietumu, dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra 31.decembra rītā gaidāma no -5 grādiem Latgalē līdz +5 grādiem Kurzemes rietumkrastā, bet Vecgada vakarā un Jaungada naktī jau visā valstī gaiss iesils līdz +1..+5 grādiem.

Sagaidāms, ka Vecgada vakarā Rietumlatvijā debesis uz brīdi skaidrosies, izraisot atkārtotu apledojuma veidošanos uz autoceļiem. Jaungada naktī un dienā vietām smidzinās lietus.

Atbilstoši pašreizējai prognozei 2. un 3.janvārī gaidāms ļoti spēcīgs vējš, iespējams, pat vētra. Vējš sākotnēji pūtīs no dienvidrietumiem, un palaikam līs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!