Foto: Publicitātes foto

Vakar mediķu palīdzība bijusi nepieciešama vienu gadu vecam puikam, kas, izlejot karstu kafiju, guvis pleca un rokas termiskus apdegumus, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) preses pārstāve Inga Vītola.

Negadījums notika Kurzemē, kur bērns bez uzraudzības tika atstāts karstā šķidruma tuvumā.

NMPD aicina bērnu vecākus neatstāt savas atvases bez uzraudzības, nenovietot traukus ar karstu šķidrumu bērniem pieejamās un viegli aizsniedzamās vietās, kā arī neturēt bērnu klēpī, dzerot karstu tēju vai kafiju.

Vidzemē 25 gadus vecs vīrietis grilā iemetis pudeli ar benzīna un eļļas maisījumu, tā uzliesmojusi, un vīrietis nopietni applaucējis seju. Viņš nogādāts pie speciālistiem ārstniecības iestādē Rīgā.

Latgalē 13 gadus vecs pusaudzis, palīdzot vecākiem skaldīt malku, trāpījis ar cirvi sev plaukstā. Viņš nogādāts slimnīcā.

Kurzemē slimnīcā nogādāts kāds 14 gadus vecs zēns, kurš bija iekritis dīķī. Zēnam konstatēta vieglas formas ķermeņa atdzišana. Puika dīķī skalojis apavus un netīšām tajā ieslīdējis. Viņš pats saviem spēkiem ticis ārā no ūdenstilpes, tomēr personai bija nepieciešama mediķu palīdzība.

Pensionārs Latgalē saindējies, iedzerot atkaļķošanas līdzekli. 83 gadus vecs vīrietis no tējkannas iedzēris šķidrumu, nezinot, ka tajā ieliets atkaļķošanas līdzeklis. Vīrietis nogādāts slimnīcā.

Tikmēr Zemgalē garāmgājēji uz ielas pamanījuši 68 gadus vecu vīrieti alkohola reibumā. Cilvēki piesaistījuši policiju. Vīrietim sniegta mediķu palīdzība un nav zināms, cik ilgu laiku viņš iepriekš pavadījis uz ielas, būdams alkohola reibumā.

Savukārt vakar 63 gadus vecs vīrietis Rīgas reģionā saindējies ar dūmiem un tika nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī mediķi saņēma 1090 izsaukumus, no kuriem 195 bija saistīti ar traumām.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!