Satversmes aizsardzības birojs (SAB) Rīgas Aviācijas universitātes (RAU) viltoto diplomu lietā šonedēļ atsevišķi izdalījis lietu pret Rīgas domes Ziemeļu rajona izpilddirekcijas amatpersonu Andreju Brantu un lūdzis Ģenerālprokuratūru sākt viņa kriminālvajāšanu.
SAB uzskata, ka ir pamats sākt kriminālvajāšanu pret Brantu par viltotu dokumentu izmantošanu. Prese savulaik rakstīja, ka Brantam nav pat vidējās izglītības, bet viņš mēģinājis ar viltoto RAU diplomu iestāties Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Dzintra Šubrovska BNS apliecināja, ka lieta no SAB saņemta un piektdien nosūtīta pēc piederības Centra rajona prokuratūrai.

Centra rajona prokuratūras virsprokurors Ainārs Meisters BNS apstiprināja, ka lieta prokuratūrā saņemta, taču lēmumu tajā pieņems tikai nākamgad. Viņš uzskata - lieta jau vilkusies tik ilgi, ka prokuratūra to nekādā gadījumā nesūtīs papildizmeklēšanai. "Domāju, mēs paši izlemsim, vai uzsākt kriminālvajāšanu," sacīja Meisters.

Brants telefonsarunā BNS paskaidroja, ka nevēlas izteikties par šo lietu, jo par to neko nezina, turklāt viņam esot "avārijas situācija".

Arī atlikusī vismaz divus gadus ilgusī RAU viltoto diplomu lietas daļa ir izmeklēšanas beigu posmā. Lēmumu tajā pieņems pēc Ziemassvētkiem, taču pirms Jaunā gada, sacīja Dzenītis.

Ziemeļu rajona izpilddirekcijas Nekustamā īpašuma un denacionalizācijas nodaļas vadītāja Andreja Branta rīcībā bija apšaubāmas izcelsmes RAU augstākās izglītības diploms par to, ka 1998. gadā viņš beidzis RAU Ekonomikas fakultāti. Vēlāk noskaidrojās, ka Brantam nav pat vidējās izglītības. Brants mācījies Rīgas 8. vidusskolā un nesekmības dēļ ticis atstāts 11. klasē uz otru gadu. Taču viņš nolēmis vairs nemācīties un aizgājis no skolas, tā arī neieguvis vidējās izglītības diplomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!