Foto: LETA

Latvijas galvenais apdraudējums ir taktiskie kodolieroči Krievijā, uzrunājot klātesošos ikgadējās Saeimas ārpolitikas debatēs, uzsvēra deputāts Aleksandrs Kiršteins (NA).

Ceturtdien Saeimā norisinās ikgadējās ārpolitikas debates, kurās deputātiem par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos ziņoja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

"Es domāju, ka pateicības un komplimentus mēs jau esam izteikuši, un varam sākt runāt nopietni," uzsvēra Kiršteins. "Tātad te jau pieminēja divus svarīgākos notikumus, kas ietekmēs ne tikai Latvijas un arī Eiropas Savienības esošo un arī nākošo situāciju politisko, bet, es domāju, ka tikpat svarīgi ir secināt, ka pasaule mainīsies neatgriezeniski."

Atsaucoties uz "The Economist" redaktoru Edvardu Lūkasu, Kiršteins norādīja, ka dzīvojam "post-NATO laikmetā".

Šobrīd starptautiskās organizācijas zaudē savu nozīmi: "Un to pierāda ne jau tikai ASV prezidenta pēdējie rīkojumi par izstāšanos no Transatlantiskā tirdzniecības līguma un no TTP, bet arī tikko parakstītais ASV prezidenta rīkojums par finansējuma samazināšanu Apvienoto Nāciju Organizācijai."

Kiršteins skaidroja, ka tas ir signāls, ka Latvijai vairāk ir jāpaļaujas uz saviem spēkiem un mazāk jācer uz starptautiskajām organizācijām.

"Ja runā par Eiropas Savienību, tad, runājot par attiecībām ar Amerikas Savienotajām Valstīm, kas ir galvenais apdraudējums Latvijai? Sīrija? Krievija? Es domāju, ka galvenais apdraudējums ir taktiskie kodolieroči Krievijā. Es domāju, ka ļoti labi, ka to ir saskatījis ASV prezidents, un pateicis, ka pirmais un svarīgākais uzdevums ir vienoties ar Krieviju par kodolieroču, tai skaitā, taktisko kodolieroču samazinājumu. Jo šo ieroču pielietošana varētu iznīcināt Latviju uzreiz," debatēs atzīmēja deputāts.

Ārpolitikas debatēm teksta un video tiešraidē iespējams sekot portālā "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!