Foto: LETA / LETA / Eduards Juhņevičs / AFP/Scanpix
Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu aktuālajos ceturtdienas notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: LETA
Valsts ieņēmumu dienesta (
VID
)
Finanšu policija
apturējusi noziedzīgu grupējumu, kas nodarbojās ar kases aparātu "sagrozīšanu", ceturtdien žurnālistus informēja Finanšu policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš.

Lasīt vairāk

Ceturtdien ap plkst.9:30 Bolderājā, AS "Latvijas finieris" rūpnīcā "Lignums" ir izcēlās liels ugunsgrēks un ar bieziem dūmiem bija klāta visa ražotnes apkārtne. Cīņā ar liesmām nekavējoties tika iesaistīti iespaidīgi ugunsdzēsēju spēki.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes attēli
Ietekmīgais žurnāls "Time" šogad par gada cilvēku pasludinājis pašaizliedzīgos cīnītājus pret ebolas vīrusu. "Viņi riskēja un izturēja, viņi ziedojās un izglāba," raksta "Time".

Lasīt vairāk

Otrā pasaules kara laikā, kad lielāko Latvijas daļu jau kontrolēja Padomju Savienība, bet Kurzemi pārvaldīja Hitlera Lielvācijas vietvalži, tā saucamie kurelieši Kurzemē uzsāka cīņu par Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu. Izmisīgā un ideālistiskā kureliešu leitnanta Roberta Rubeņa bataljona militārā pretošanās vācu 16. armijas daļām, SD un SS vienībām ilga no 1944. gada 14. novembra līdz 9. decembrim Ugāles, Usmas, Rendas un Zlēku pagastā un 1944. gada 9. un 10. decembrī beidzās ar traģiskiem notikumiem Ventspils apriņķa Zlēku pagastā.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Tā dēvētajā Luksemburgas nodokļu skandālā iesaistītas arī dažas no pasaules lielākajām korporācijām un biznesa zīmoliem, piemēra, "Walt Disney Co." , "Koch Industries Inc." un interneta saziņas milzis "Skype", liecina pētniecisko žurnālistu konsorcija (ICIJ) informācija.

Lasīt vairāk

1994. gada 11. decembrī ar Krievijas spēku uzbrukumu sākās Maskavas mēģinājums pakļaut Čečeniju, kas pēc PSRS sabrukuma bija pasludinājusi neatkarību. Militārais konflikts turpinājās 20 mēnešus un noslēdzās ar Krievijas karaspēka izvešanu 1996. gadā.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas
prezidents
Petro Porošenko
vizītes laikā Austrālijā lūdzis Krieviju apturēt konfliktu Ukrainas austrumos, atsaucoties uz aģentūru AFP, ziņo Ukrainas medijs UNIAN.

Lasīt vairāk

Lasīt vairāk

Foto: McLaren
Pēc ieilgušas gaidīšanas, "
McLaren
"
F-1
komanda beidzot ir izziņojusi komandas sastāvu 2015.gada sezonai - to pārstāvēs spānis
Fernando Alonso
un anglis
Džensons Batons
.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Pirmais sērijas koncerts gaidāms Ventspilī 11. decembra vakarā, turpmākie koncerti - Rīgas Domā (15., 16., 17.decembris) un Vidzemes koncertzālē "Cēsis" (19.decembris), sērija noslēguma koncerts - 26.decembrī Latgales vēstniecībā "GORS".

Lasīt vairāk

Foto: F64
Nacionālās hokeja līgas (
NHL
) komandas Bufalo "
Sabres
" latviešu uzbrucējs
Zemgus Girgensons
ir
Zvaigžņu spēles
balsojuma līderis, un viņš latviešu hokeja fanus nosauca par trakiem pozitīvā nozīmē.

Lasīt vairāk

Starptautiskais valūtas fonds (SVF) brīdinājis rietumvalstu valdības – ja
Ukraina
tuvāko nedēļu laikā nesaņems papildu 15 miljardus ASV dolāru, tad valsts nopietni riskē piedzīvot bankrotu, liecina "Financial Times" publicētā informācija.

Lasīt vairāk

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Trešdien, 10.decembrī, Krimas premjers Sergejs Aksjanovs kopā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ieradies Indijas galvaspilsēta Deli. Kā norāda "Reuters", anektētās pussalas premjers cer Indijā atrast Krimas ekonomikas glābiņu.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa ceturtdien, 11.decembrī nolēma noraidīt bijušā AS "
Parex banka
" akcionāra Viktora Krasovicka pieteikumu par AS "
Reverta
" maksātnespēju. Līdz ar to lieta izbeigta.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!