Saeimas prezidijs pirmdien Saemas Mandātu un iesniegumu un Juridiskajai komisijām nodeva ģenerālprokurora lūgumu dot piekrišanu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret deputātu Jāni Ādamsonu. Lēmumprojekts par piekrišanas došanu būs jāsagatavo Mandātu komisijai.
Jau ziņots, ka ģenerālprokurors Jānis Maizītis 8. augustā lūdza Saeimu dot piekrišanu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret deputātu Jāni Ādamsonu, jo Ģenerālprokuratūra pierādījusi, ka deputāts tīšām izplatījis trīs augstas amatpersonas aizskarošas un neslavu ceļošas ziņas.

Prokuratūra uzskata, ka Ādamsons ir nodarījis būtisku kaitējumu gan valsts varai, gan ar likumu aizsargātām personu tiesībām un interesēm, izraisot smagas sekas.

Ģenerālprokuratūra uzskata, ka Ādamsons ir ļaunprātīgi izmantojis savu dienesta stāvokli. Atbilstoši krimināllikuma 318. pantam deputātu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem vai arī ar naudas sodu līdz simt piecdesmit minimālajām mēnešalgām.

Krimināllietu par Ādamsona izteikumiem prokuratūra ierosināja, kad Ādamsons kā personas, kas, iespējams, saistītas ar pedofilijas lietu, nosauca bijušo premjeru Andri Šķēli, bijušo tieslietu ministru Valdi Birkavu un Valsts ieņēmumu dienesta vadītāju Andreju Sončiku.

Visas trīs šīs personas vērsās Ģenerālprokuratūrā, taču prokuratūra izbeidza krimināllietas par šo amatpersonu iespējamo saistību ar pedofiliju, jo uzskata, ka tajās nav konstatēts noziedzīgs notikums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!