Foto: F64

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) sākusi Saeimas deputātu parakstus iesniegumam par neuzticības izteikšanu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (NA). Apvienība vēlas panākt šīs iniciatīvas izskatīšanu parlamentā.

Tas tiek darīts, ņemot vērā ministra necienīgo rīcību, vadot transporta līdzekli alkohola reibumā, nesniedzot palīdzību ceļu satiksmes negadījumā cietušajai un melošanu sabiedrībai, teikts LRA Saeimas frakcijas vadītāja Daiņa Liepiņa paziņojumā presei.

„Mēs uzskatām, ka Kaspara Gerharda rīcība nav atbildīga politiķa cienīga. Vadot valsts piešķirtu un nodokļu maksātāju uzturētu transporta līdzekli alkohola reibumā, uzbraukt gājējai, nesniegt palīdzību un taisnoties, klaji melojot, ir gļēvi. Tas ir jautājums par atbildības uzņemšanos, un izskatās, ka Gerhards nav spējīgs izrādīt vīrišķību, atzīt kļūdas un uzņemties atbildību, līdz ar to mūsu acīs viņš ir zaudējis uzticību," uzsver Liepiņš.

Iesniegumam, lai rosinātu jautājumu par neuzticības izteikšanu Gerhardam, ir nepieciešami 10 Saeimas deputātu paraksti.

Pašreiz iesniegumu ir parakstījuši septiņi LRA deputāti, un apvienība vērsīsies pie pārējām Saeimas partijām ar lūgumu šo iniciatīvu atbalstīt.

Pārējie opozīcijas politiskie spēki neplāno pievienoties šai iniciatīvai. "Saskaņa" neplāno parakstīt šo ierosinājumu, un deputāts Andrejs Elksniņš (S) šo iniciatīvu vērtē kā "populistisku izgājienu". Elksniņš uzsver, ka lēmums šajā jautājumā jāpieņem valdības vadītājai Laimdotai Straujumai (V). Viņš arī pauda viedokli, ka vēlme nomainīt ministru Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā varētu būt saistīta ar viņa lēmumu nepalielināt finansējumu Inčukalna gudrona dīķu projektam.

Arī opozīcijas partijas "No sirds Latvijai" līdere Inguna Sudraba pauda, ka šis politiskais spēks neatbalstīs šo ierosinājumu.

Jau vēstīts, ka 7. jūnijā Gerhards Vecrīgā, izbraucot no savas dzīvesvietas, traumēja kādu sievieti, kas piedalījusies brīvdabas dievkalpojumā. Pēc aculiecinieku teiktā ministrs izturējies neiecietīgi, bet ar sava padomnieka starpniecību Gerhards norādīja, ka cilvēku grupa viņam aizšķērsojusi ceļu, un viņam nācies izkāpt no auto un iesaistīties vārdu apmaiņā. Mēģinot apbraukt cilvēku grupu, kādai sievietei saspiesti kāju pirksti.

Vēlāk gan ministrs gan dievkalpojuma dalībniekiem, gan cietušajai atvainojās.

Tomēr politiķa nedienas nebija galā - klajā nāca informācija, ka negadījuma brīdī Gerhards bijis 0,41 promiles reibumā, kas gan nepārsniedz likumā pieļauto līmeni - 0,5 promiles. Tāpat neizpratni izraisījis arī fakts, ka amatpersona svētdienā braukusi ar dienesta auto. Viņš gan apgalvo, ka negadījuma brīdī devies uz darba tikšanos ar savas ministrijas pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!