Foto: Shutterstock

Ģimenes ārstu streika laikā veselības aprūpi plānots nodrošināt ar rezidentu palīdzību, liecina sociālajos tīklos klejojošā Veselības ministrijas (VM) vēstule Rīgas Stradiņa universitātei un Latvijas Universitātei.

Vēstulē "Par rezidentu iesaisti krīzes situācijā" ministrija universitātēm lūdz pārplānot rezidentūras studijas, nodrošinot 24 stundu dežūras – pa astoņām stundām. Izmaiņas VM lūdz veikt uz laiku, kamēr ģimenes ārsti nesniedz veselības aprūpes pakalpojumus.

Kā zināms, ģimenes ārsti streiku uzsāks 3. jūlijā, taču nav zināms, kad tas beigsies.

Ministrija veselības ministres Andas Čakšas parakstītajā vēstulē aicina universitātes nosūtīt rezidentu sarakstus Nacionālajam veselības dienestam, kas koordinēs dežūras vietas. Tāpat lūgts sniegt informāciju par ārstiem, kuri atbildīgi par rezidentūras organizāciju katrā specialitātē.

Vienlaikus VM aicina informēt sarakstos iekļautos ārstus un rezidentus par rezidentu iesaisti krīzes situācijā, veicamo darba apjomu un darba organizāciju krīzes situācijas pārvaldīšanā.

Jau ziņots, ka Veselības ministrijas (VM) un Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas streika sarunās 26. jūnijā vienošanās netika panākta, tāpēc 3. jūlijā sāksies ģimenes ārstu streiks.

"Diemžēl vienošanās ar VM šodien nav panākta, jo VM piedāvājums bija tāds pats kā iepriekš un nekāda pretimnākšana nav bijusi. Palikām katrs savās pozīcijās, līdz ar to vairs sarunu nebūs un 3. jūlijā pulksten 12 Latvijā sāksies ģimenes ārstu streiks," sacīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

Streika laikā tiks pārtraukta ģimenes ārsta pakalpojumu sniegšana līdz brīdim, kad izdosies panākt vienošanos ar VM un valdību par streika prasību izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!