Foto: LETA
Turpinoties ģimenes ārstu streikam, Rīgas lielākās slimnīcas nav saskārušās ar būtiskām problēmām.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pārstāve Vita Šteina sacīja, ka līdz pusdienas laikam ģimenes ārstu streika dēļ slimnīcā bija vērsušies septiņi pacienti. Taču viņa pieļauj, ka līdz darba dienas beigām slimnīcu apmeklēja ap 25 cilvēku, kuri pretējā gadījumā būtu griezušies pie saviem ģimenes ārstiem.

Šteina arī sacīja, ka dienas laikā slimnīcā bija ieradušies vecāki ar astoņas dienas vecu bērnu, kuram bija nepieciešams veikt standarta pēcdzemdību apskati. Parasti ģimenes ārsti to veic mājas vizītē. "Acīmredzams, ka ģimenes ārsts to nav darījis, tāpēc vecāki griezušies slimnīcā," piebilda Šteina.

Viņa arī norādīja, ka slimnīca pašlaik ļoti labi tiekot galā, jo ikdienā slimnīcā ierodas ap 200 bērnu, un papildus 25 pacienti problēmas nesagādā.

Rīgas 1. slimnīcas poliklīniku direktore Ilze Reinholde sacīja, ka pie slimnīcas dežūrējošā ārsta šodien esot vērsušies 15 pacienti, kas nav sagādājis īpašas problēmas.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvis Mārtiņš Vilcāns sacīja, ka ģimenes ārstu streika dēļ slimnīcas dežūrārstu apmeklējuši pieci pacienti. "Nav nekādu problēmu. Esam gatavi uzņemt arī lielāku skaitu pacientu," norādīja Vilcāns.

Savukārt Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle teica, ka ģimenes ārstu streiks licis diviem cilvēkiem šodien apmeklēt slimnīcas dežūrārstu.

Rīgas lielāko slimnīcu pārstāvji arī sacīja, ka līdz šim arī medicīnas darbinieku brīdinājuma akcija nav izraisījusi problēmas nedz pacientu uzņemšanā, nedz arī plānotu un neieplānotu operāciju veikšanā.

Jau ziņots, ka, pārstājot sniegt valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, pirmdien pulksten 12 streiku sākuši vairāk nekā 600 ģimenes ārsti.

Tā kā Veselības ministrijas un ģimenes ārstu streika sarunās pagājušajā nedēļā netika panākta vienošanās, ģimenes ārsti nolēma no pirmdienas sākt streiku. Tas turpināsies tik ilgi, kamēr ar valdību izdosies vienoties par ģimenes ārstu izvirzītajām prasībām.

Savukārt, pieprasot uzlabojumus veselības aprūpes darbiniekiem, aptuveni 800 mediķi Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības rīkotajā brīdinājuma akcijā pārtrauc strādāt pagarināto normālo darba laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!