Foto: DELFI
Par mātes un meitas notriekšanu Aleksandra Čaka ielā 2014.gada maijā apsūdzētā trolejbusa vadītāja ceturtdien tiesas sēdē sevi atzina par daļēji vainīgu, novēroja portāls "Delfi".

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa ceturtdien turpināja krimināllietas izskatīšanu, noraidot apsūdzētās lūgumu par slēgtu tiesas sēdi. Apsūdzētās aizstāvis sēdes sākumā prasīja lietu skatīt slēgtā sēdē, jo "masu medijos nopludināta sensitīva informācija".

Tāpat tiesa apsūdzētajai prasīja, vai sevi uzskata par vainīgu un viņa atzina, ka sevi uzskatot par daļēji vainīgu.

Tiesa ceturtdien sāka pirmo liecinieku uzklausīšanu. Liecībās tika norādīts, ka trolejbuss nav bremzējis arī pēc sadursmes un apstājies, iespējams, tikai pēc inerces. Savukārt kāda cita lieciniece pieļāva, ka trolejbusa vadītājai braukšanas laikā bijušas manāmas noguruma pazīme un viņas galva "bieži klanījusies", iespējams, cīnoties ar nogurumu. Brauciena laikā vadītāja arī ēdusi pie stūres, izskanēja liecībās.

Lietas izkatīšana turpināsies 2. martā.

Jau vēstīts, ka pērn maija beigās Rīgā, Aleksandra Čaka ielā, trolejbuss, kuru vadīja 1954.gadā dzimusi sieviete, uz gājēju pārejas notrieca 1982.gadā dzimušu sievieti un viņas 2009.gadā dzimušo meitu. Bērns no gūtajām traumām notikuma vietā mira, bet māte ar smagām traumām tika nogādāta slimnīcā, tomēr arī viņa vēlāk nomira.

Prokuratūras apsūdzībā teikts, ka trolejbusa vadītāja, tuvojoties regulējamai gājēju pārejai, nepievērsa pietiekamu uzmanību apkārtnei, brauca ar ātrumu, kas negarantēja kustību drošību konkrētajā situācijā, savlaicīgi neieraudzīja, ka luksoforā deg sarkanais signāls un neapturēja trolejbusu pirms luksofora.

Savukārt apdrošināšanas kompānija "Gjensidige Baltic", pie kuras pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" apdrošina gan materiālos, gan morālos zaudējumus, vīrietim par viņa sievas un bērna nobraukšanu ar trolejbusu izmaksājusi kopumā 300 eiro lielu kompensāciju, vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Apdrošinātājs sākotnēji lūdzis cietušajam iesniegt notiesājošu spēkā stājušos spriedumu, ar kuru būtu atzīts, ka negadījumā vainīga "Rīgas satiksmes" darbiniece, tomēr vēlāk kompānija nolēmusi segt bēru izdevumus, un par sāpēm un garīgajām ciešanām atraitnim Ansim Priedem izmaksājusi morālā kaitējuma kompensāciju. "150 eiro par katru cilvēku. Tāda ir morālā kompensācija," raidījumam pastāstīja cietušais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!