Foto: VUGD

Pēc četru dienu ilgiem meklēšanas darbiem ceturtdien neilgi pirms pulksten 11 ūdenslīdējiem izdevies atrast Valmierā Gaujā noslīkušo zēnu, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Jau ziņots, ka pirmdienas, 3. jūlija, pēcpusdienā VUGD glābēji steigušies uz Gaujas upi Valmierā, kur zem ūdens bija pazudis apmēram 12 gadus vecs zēns.

Puika bija devies peldēties kopā ar vēl diviem zēniem, kuriem bija izdevies veiksmīgi nokļūt krastā.

VUGD atgādina, ka neapdomīga un pārgalvīga rīcība, kā arī nezināšana nereti noved pie traģiskiem negadījumiem. Ik gadu tieši vasaras mēnešos – jūnijā, jūlijā un augustā – nelaimes uz ūdens notiek visbiežāk. 2016. gadā atpūta pie ūdens vasaras mēnešos traģiski beidzās 44 cilvēkiem, to skaitā arī diviem bērniem, kuri noslīka, atgādina dienests.

VUGD aicina vecākus ar bērniem pārrunāt drošības jautājumus, kas saistīti ar atpūtu pie ūdens. VUGD iesaka peldēties tikai oficiālajās peldvietās, kur par to liecina zīme "Peldēties atļauts".

Ja tuvumā šādu peldvietu nav, tad iedzīvotājiem vajadzētu peldēties peldvietās, kuru krasts ir lēzens, ar cietu pamatu, bez lielas straumes un atvariem. Visdrošāk būs, ja bērni nedosies peldēties vienatnē, bet to darīs pieaugušo klātbūtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!