Foto: DELFI Aculiecinieks
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki nepilnu 24 stundu laikā jau vairāk nekā 350 reizes devušies novērst stiprā vēja radītos postījumus. Visvairāk šādu izsaukumu - 220 - saņemts tieši uz Rīgu un tās apkārtni, kam seko Vidzeme ar vairāk nekā 60 izsaukumiem.

Līdz ar to aizvadītās vēja brāzmas glābējiem sagādājušas rekordlielu vienā diennaktī saņemto izsaukumu skaitu pēdējo gadu laikā, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Kā informēja VUGD preses pārstāve Inta Šaboha, pirmais izsaukums par vējā nolauztu un uz ceļa nokritušu koku tika saņemts vakar plkst. 20.01, savukārt šorīt, cilvēkiem mostoties, saņemto izsaukumu skaits palielinājās.

Plkst.18 VUGD darbinieki vienlaicīgi bija izbraukuši uz vairāk nekā 15 vietām, kur palīdzēja novērst stiprā vēja radītos postījumus. Šaboha uzsvēra, ka lauvas tiesa izsaukumu ir uz vietām, kur vēja lauzti koki vai zari sakrituši uz ceļiem, taču bijuši arī vairāki izsaukumi par kokiem, kas uzkrituši uz ēkām vai to daļām, par kokiem, kas uzkrituši uz automašīnām, kā arī par vējā atrautām ēku jumtu konstrukcijām. Pagaidām nav informācijas par to, ka šajos negadījumos būtu cietuši cilvēki.

Tikmēr aģentūra LETA novēroja, ka šorīt Rīgas centrā, uz Dzirnavu ielas braucamās daļas, mētājās no kādas mājas jumta atrauts skārda gabals, savukārt Ķengaragā, kādā Lokomotīves ielas dzīvojamo māju iekšpagalmā vējš nolauzis bērzu, kas uzkritis uz balkoniem.

Sociālajos tīklos cilvēki ziņo, ka pie Līgatnes uz Vidzemes šosejas uzgāzušies divi koki. Vējš esot lauzis kokus arī Jelgavas šosejas malā. Savukārt mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievietotajos attēlos redzams, ka vairākās vietās Rīgā koki nogāzušies tieši blakus automašīnām, tomēr neaizskarot tās.

Pamanot vēja nolauztus objektus, kā arī kokus vai to zarus, kas apdraud apkārtējo drošību, VUGD aicina iedzīvotājus nekavējoties zvanīt uz tālruni 112 un ziņot par notikušo, lai bīstamo situāciju iespējami ātrāk varētu novērst.

Jau ziņots, ka šīs brīvdienas Latvijā sākušās ar vētras stipruma vēju un pērkona lietusgāzēm, taču jau rīt laika apstākļi būtiski mainīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!