Valsts cilvēktiesību biroja (VCB) Bērnu tiesību aizsardzības darba grupa ceturtdien tiksies ar organizācijas "Glābiet bērnus" pārstāvjiem, lai norādītu uz viņu darbības neatbilstību likumam un cilvēktiesību normām bērnu sociālās aprūpes iestādes "Veģi" pārbaudes gadījumā.
VCB uzskata, ka, atklāti paužot masu medijos aprūpes iestādes darbinieku vārdus un apvainojot viņus smagos bērnu tiesību pārkāpumos bez tiesiska pamata, "Glābiet bērnus" ir pārkāpusi cilvēktiesības un likumu. Šāda nelikumīga rīcība un metodes neesot pieņemamas.

Lai vēlreiz organizācijai "Glābiet bērnus" norādītu uz minēto darbību neatbilstību likumdošanai un cilvēktiesību normām, Valsts cilvēktiesību biroja direktors Olafs Brūvers uzaicinājis uz biroja darba grupas sēdi "Glābiet bērnus" priekšsēdētāju Ingūnu Ebelu un direktori Valentīnu Eihenbergu. Sēdē piedalīsies arī VCB darba grupas, kā arī VCB Konsultatīvās padomes pārstāvji.

Jāatgādina, ka pēc pārbaudes "Veģos" organizācija paziņoja par it kā esošiem rupjiem bērnu tiesību pārkāpumiem un vardarbību, bez tiesas sprieduma saucot vārdā kā vainīgos aprūpes centra darbiniekus. "Veģu" kolektīvs tā dēļ nolēma vērsties tiesā par goda un cieņas aizskaršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!