Foto: Kaņepes kultūras centrs/Martin Jakub
Valsts robežsardze Grieķijā turpina atlasīt uz Latviju pārvietojamos bēgļus, un nākamie patvēruma meklētāji valstī varētu ierasties mēneša laikā, pirmdien intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Ministrs skaidroja, ka patlaban nav atlasītas citas personas, kuras būtu gatavas pārvietošanai uz Latviju, taču aizvien norit darbs pie personu atlases, un izstrādāts noteikts plāns. Taču pašreiz nevarot apgalvot, ka atbildīgie dienesti atraduši un gatavi pārvietot uz Latviju nākamos patvēruma meklētājus.

Sākotnēji ar uz Latviju pārvietotajiem patvēruma meklētājiem strādās Valsts robežsardze un drošības iestādes. Pēc tam informācija tiks nodota Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP), kurai būs jālemj par statusa piešķiršanu. Gadījumā, ja PMLP bēgļa vai alternatīvas statusu pārvietotajiem piešķirs, tad darbu ar tiem sāks pārējie dienesti - bērniem būs jāiet bērnudārzos, bet pieaugušajiem jāatrod darbs un jāapgūst valoda. Ministrs sacīja, ka līdz ar pirmo patvēruma meklētāju ierašanos būs iespējams pārbaudīt rīcības plāna darbību.

Kā ziņots, piektdien vēlu vakarā no Grieķijas Latvijā nogādāti pirmie patvēruma meklētāji - pārvietotas sešas personas, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība saskaņā ar Eiropas Savienības pārvietošanas programmu.

Personas ieradās Latvijā vēlā piektdienas vakarā, neilgi pirms pusnakts un patlaban atrodas Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā Muceniekos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!