Foto: DELFI
Piekaramo griestu nokrišanu Rīgas 19.vidusskolā trešdien izraisījis lielais nokrišņu daudzums un aizsērējums jumta ūdens novadīšanas sistēmā, portālu "Delfi" informē Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Trešdienas rītā mācību iestādi apsekojis Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs un galvenais buvinženieris Leonards Dubkevičs.

Burovs uzsver, ka skolā mācību process norit kā ierasts un jau no rīta notikušā negadījuma sekas ir novērstas. "Tā cēlonis ir šī brīža lielais nokrišņu daudzums un aizsērējums jumta ūdens novadīšanas sistēmā. Šobrīd esmu lūdzis arī pārējām pilsētas izglītības iestādēm pārbaudīt jumtu ūdens novadīšanas sistēmu gatavību rudens un ziemas apstākļiem," viņš norāda.

"Sporta halles ģērbtuvju gaitenī ir nokritušas ar lietus ūdeni samirkušas piekaramo griestu plāksnes. Tās samirka, jo bija radies aizsērējums caurules horizontālajā posmā, kurš atrodas telpās un ūdens tecēja no cauruļu savienojuma vietas. Konstrukcijas un jumta segums nav bojāti. Aizsērējums tiks novērsts un notekūdens sistēmas darbība tiks atjaunota jau tuvākajā laikā," notikušā apstākļus skaidro Dubkevičs.

Trešdien Rīgas 19.vidusskolas sporta hallei iebrukuši piekaramie griesti 22 kvadrātmetru platībā. Negadījumā cilvēki nav cietuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!