Foto: LETA
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāte Iveta Grigule pārsūdzējusi viņas izslēgšanu no Latvijas Zaļās partijas (LZP).

Grigule apliecināja, ka vērsusies Zaļās partijas domē, pārsūdzot valdes lēmumu par viņas atskaitīšanu.

Pēc tikšanās ar Zaļās partijas līderi Raimondu Vējoni viņai palicis labs iespaids, viņš esot bijis saprotošs. Vējonis solījis atbalstu viņas vēlmei palikt partijā, jo savulaik esot rekomendējis Griguli Zaļajā partijā uzņemt.

Saeimas deputāte cer, ka domes sēde notiks pēc Jāņiem.

Kā iemeslus Grigules izslēgšanai LZP minēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sodu par nelikumībām 10.Saeimas priekšvēlēšanu kampaņā, kā dēļ ZZS un tajā ietilpstošajai LZP tiek liegts valsts finansējums nākamās priekšvēlēšanu kampaņas izdevumu segšanai 95 015 latu apmērā.

Grigule esot arī pārkāpusi LZP statūtus, paužot viedokli par valdes lēmumiem, pirms valdes sēde ir notikusi, turklāt lēmums pēc valdes sēdes bijis atšķirīgs no Grigules iepriekš paustā.

Tostarp LZP pārmet Grigulei publisku viedokļa paušanu, kas ir pretrunā ar LZP programmu un Saeimas balsojumu pret KNAB kratīšanu deputāta Ainara Šlesera (PLL) dzīvesvietās, kas "cēlis neslavu Latvijas Zaļajai partijai visas valsts mērogā un kā dēļ Valsts prezidents Valdis Zatlers ierosinājis Saeimas atlaišanu".

"Saskaņā ar 1.jūnija LZP valdes lēmumu tiek nolemts izslēgt Ivetu Griguli no Latvijas Zaļās partijas," bija sacīts LZP paziņojumā.

Grigule pēc šī lēmuma sacīja, ka cer palikt šīs partijas biedre un startēt arī Saeimas ārkārtas vēlēšanās.
"Ģimene mums ir tāda, kāda tā ir. Vissvarīgāk ir ģimeni saglabāt un būt vienotiem. Nav jau māksla pacelt cepuri un aiziet. Zaļā partija ir mana partija, un es par to cīnīšos," pastāstīja Grigule.

Septiņu mēnešu laikā, kopš kļuvusi par parlamentārieti, viņa esot sapratusi, ka arī viens cilvēks var mainīt lietas. Taču savu balsojumu par Aināru Šleseru ("Par labu Latviju") un liegšanu viņa dzīvesvietās veikt kratīšanu tiesībsargājošajām iestādēm viņa uzskata par kļūdu, jo neesot varējusi noorientēties situācijā un dokumentos. Grigule balsoja pret.

"Jā, tā bija kļūda, bet domāju, ka ir arī daudzas labas lietas izdarītas un iecerētas. Vai vienas kļūdas dēļ varētu pārvilkt svītru visam?" viņa minēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!