Lai gan "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) un sociāldemokrāti ir noslēguši vienošanos par koalīcijas līguma gatavošanu, "tēvzemiešu" līderis Māris Grīnblats trešdien paziņoja, ka pēc balsojuma par brīvostas valdi un sociāldemokrātu pārstāvja iecelšanas izpilddirektora amatā patlaban neredz pamatu līguma noslēgšanai.
Viņš skaidroja - ja ir vienošanās, tad abas puses pilda tās nosacījumus. Lai gan partijas priekšsēdētājs konkrēti neatklāja, ko sociāldemokrāti nav pildījuši, Grīnblats norādīja, ka TB/LNNK bija divi spēcīgi kandidāti Rīgas brīvostas valdei - Andris Ārgalis un Inese Vaidere - bet ievēlēts tikai Ārgalis.

Turklāt "tēvzemieši" uzstājot, ka uz izpilddirektora amatu vajadzēja rīkot konkursu, nevis iecelt tajā sociāldemokrātu Māri Tralmaku.

Tomēr Grīnblats skaidri neatbildēja, kāds tad būs TB/LNNK statuss domē, bet no viņa teiktā var secināt, ka formalizētu līgumu nebūs, un "tēvzemieši" balsojumos var vienoties kā ar sociāldemokrātiem, tā "Latvijas Ceļu" un Tautas partiju.

Savukārt "tēvzemiešu" frakcijas vadītājs Jānis Birks trešdien apgalvoja, ka TB/LNNK joprojām vēlas noslēgt koalīcijas līgumu ar sociāldemokrātiem par kopēju darbu domē. "Pašlaik abas puses strādā pie paša koalīcijas līguma teksta izstrādes, abām pusēm ir jāvienojas, jo viena bez otras tās nevar iztikt," sacīja Birks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!