Foto: LETA

Naktī uz otrdienu, 17. jūliju, ugunsgrēkā Gulbenē bojā gājis viens cilvēks, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu uz kādu piedūmotu vienstāva dzīvojamo māju VUGD saņēma pulksten 4.23. No ēkas, kur piecu kvadrātmetru platībā dega gulta un grīda zem tās, ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kuru tūdaļ nodeva mediķu aprūpē. Savukārt vienu cilvēku glābēji atrada jau miruši. Ugunsgrēku VUGD likvidēja pulksten 6.36.

Savukārt otrdienas rītā glābēji devās uz Vecpiebalgas novada Vecpiebalgas pagastu, kur 550 kvadrātmetru platībā dega katlu mājas jumts. Pirms VUGD ierašanās no blakus esošās ēkas evakuējās 74 cilvēki. Liesmas VUGD likvidēja pulksten 7.54.

Savukārt pirmdien pulksten 13.12 VUGD steidzās uz Skrundas novada Rudbāržu pagastu, kur 250 kvadrātmetru platībā ar atklātu liesmu dega angārs. Glābēji no angāra iznesa gāzes balonus, skābekļa balonus, kā arī izveda trīs automašīnas un kombainu. Pulksten 17.59 ugunsgrēks bija likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, sadzīves priekšmeti pagrabā, uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sausā zāle, labības lauks, elektrolīnijas balsta stabs, baļķu kaudze, motorollers, piecas vieglās automašīnas, šķūnis un saimniecības ēkas jumts. 14 reizes VUGD devās atbrīvot ceļus no kokiem.

Laika posmā no 16. jūlija pulksten 6.30 līdz 17. jūlija pulksten 6.30 VUGD saņēma 66 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu un 31 uz glābšanas darbiem, bet 12 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!