Vidzemes apgabaltiesa otrdien piesprieda mūža ieslodzījumu Gulbenes slepkavam Aleksandram Korjakovam, kurš februārī Gulbenes bērnudārzā diendusas laikā nežēlīgi nogalināja trīs mazuļus un audzinātāju tikai tādēļ, ka gribēja būt slavens.
Slepkava spriedumu uztvēra dzelžainā mierā. Viņa sejā nebija redzamas nekādas emocijas. Vairāki piederīgie žurnālistiem pauda, ka piespriestais sods ir par mazu un slepkavam ir visas iespējas izbēgt. "Žēl, ka viņš sēž vieninieku kamerā, citādi mēs tiktu viņam klāt," teica viena no piederīgajiem.

Tiesa spriedumā atzina, ka jaunietis slepkavības izdarījis mazvērtības kompleksu iespaidā, atriebjoties sabiedrībai par viņa nenovērtēšanu, kā arī vēlēdamies kļūt slavens.

Mūža ieslodzījums ir bargākais sods, ko Latvijā var piespriest, tomēr prokurore Rita Medne ir pārliecināta, ka par cietsirdīgo slepkavību 21 gadu vecajam Korjakovam jāpiespriež nāves sods. Pēc sprieduma nolasīšanas viņa BNS teica, ka viņai par lietas iznākumu nav nekāda gandarījuma.

Korjakovs tiesā savu vainu atzina, bet neko nenožēloja. Akmenscietiem vaibstiem cietušo tuvinieku klātbūtnē viņš aukstasinīgi stāstīja, kā slepkavojis, un paziņoja, ka vienīgais, ko viņš nožēlo - ka nav izdevies nogalināt vairāk. Ekspertīze Korjakovu atzinusi par pieskaitāmu.

Nežēlīgā slepkavība Gulbeni satrieca 22.februārī, kad Korjakovs, bruņojies ar nažiem, diendusas laikā iekļuva bērnudārzā un sāka slepkavot guļošos bērniņus. Kad viņus metās aizstāvēt audzinātāja, arī viņa tika nežēlīgi nogalināta. Policija Korjakovu aizturēja, kad viņš asiņainajās drēbēs kājām mierīgi devās prom no pilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!