Saeimas deputāts Māris Gulbis cer, ka viņa vadītās partijas "Jaunie demokrāti" (JD) sarakstā nākamajās saeimas vēlēšanās pievienosies arī Ventspils mērs Aivars Lembergs.
Gulbis otrdien preses konferencē pastāstīja, ka sarunas ar Lemberga vadīto partiju "Latvijai un Ventspilij" notiekot jau labu laiku, taču galīgā atbilde vēl neesot saņemta.

Partijai JD jau esot pievienojusies lielākā daļa no Pētera Salkazanova vadītās Sociāldemokrātu savienības (SDS), bet šodien par kopīgu startu ar JD nākamajās Saeimas vēlēšanās paziņoja arī Zemgales partijas pārstāvji.

Par JD biedru ir kļuvis arī Liepājas arodbiedrību līderis, bijušais sociāldemokrāts Jānis Neimanis. Preses konferencē viņš žurnālistiem apgalvoja, ka viņa līdzšinējais darbs arodbiedrībā ir līdzinājies "Dona Kihota cīņai ar vējdzirnavām". Lai panāktu pozitīvas pārmaiņas, Neimanis nolēmis "iet politikā".

SDS, kura tagad pievienojusies partijai JD, jau ir diezgan veiksmīgi sadarbojusies ar Zemgales partiju aizvadītajās pašvaldību vēlēšanās, iegūstot pārstāvniecību Jelgavas domē un Ozolnieku pagasta padomē.

Gulbis apgalvoja, ka JD turpina sarunas par sadarbību ne tikai ar ventspilniekiem, bet arī ar citām reģionālajām partijām Latgalē un Vidzemē. "Uz reitingu mēs pagaidām neskatāmies, galvenais ir nodrošināt partijai atbalstu reģionos," teica JD līderis.

Gulbis arī pauda cerību, ka viņa vadītajai partijai varētu pievienoties vairāki Saeimas deputāti, kas neesot apmierināti ar Aigara Kalvīša (TP) valdību. Sarunas notiekot arī ar Rīgas domes deputātiem, kurus neapmierinot Aivara Aksenoka (JL) vadība. Uzrunāto deputātu vārdus Gulbis atteicās nosaukt.

Politiķis stāstīja, ka JD piedāvā principiāli atšķirīgu valsts budžeta veidošanas principu - valsts budžets, pēc JD domām, ir jāveido nevis pēc ministriju, bet gan pēc reģionu principa, piešķirot katram reģionam noteiktu budžeta līdzekļu summu, ar ko tas varētu brīvi rīkoties.

JD deputātu kandidātu saraksts un priekšvēlēšanu programma tikšot apstiprināta partijas kongresā, kas notiks aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!