"Es zinu, ka neesmu neko izdarījis. Savu naudu atdodu tam, kam es gribu. Es naudu dodu, jo gribu kaut ko uzlabot!" otrdien LTV raidījumam "1 pret 1" sacīja uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš, kuru pagājušajā nedēļā aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Uzņēmējs neskopojās ar sulīgiem epitetiem un pat lamām, stāstot par Latvijas briesmīgo biznesa vidi un kukuļu izspiedējiem, kas sacēla pamatīgu vētru arī sociālajos tīkls.

Viņš vairākkārt savos izteikumos izgāja uz konfrontāciju ar tiesībsargājošajām iestādēm. "Lai viņi iet d***t, es braukšu, kur es gribu! Man ir aizliegts tikties arī ar žurnālistiem, bet es tiekos, ar ko es gribu. Es jau rīt varu aizlidot ar lidmašīnu. Par ko viņi mani arestēs? Par to, ka es aizlidoju ar lidmašīnu?" dusmas neslēpa uzņēmējs.

Intervijā no slimnīcas palātas viņš atzina, ka "slimības gultā nav nekādi svētki. Cilvēkiem ir jābūt pateicīgiem, ka ir cilvēks, kas ziedo naudu!" Krūmiņš atkārtoti norādīja, ka nav ziedojis Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS), bet konkrētam cilvēkam - Ivetai Grigulei. Uzņēmējs vēlreiz uzsvēra, ka nekad neziedos ZZS, jo tur esot "viens no lielākajiem zagļiem - Aivars Lembergs".

"Es zināju, ka notiks aizturēšana," raidījumam atzinās uzņēmējs, sakot, ka viņa telefonsarunas esot noklausītas divarpus gadus. "Visas tās manas apsūdzības, kas tagad ir - tās visas ir uz telefonsarunu pamata - vai tu esi tam ko devis, ar to un to runājis. Neviena cilvēka liecība nav pateikusi, ka esmu kaut kam ko ziedojis," sacīja uzņēmējs. Intervijā Krūmiņš vairākkārt pieminēja arī "Andri un Aivaru", kuri pēc viņa domām esot likumīgie zagļi, kurus nevar arestēt. "Ko Lembergs un Šķēle ir uzbūvējuši pa savu naudu, bet viņi ir bagātākie cilvēki šobrīd Latvijā. Vai viņi nav likumīgie zagļi?" retoriski taujāja Krūmiņš.

Savulaik viņa uzņēmuma "Man-Tess" iecerēto termināļa projektu Rīgā esot nobremzējis tieši Šķēle, kurš pieprasījis divu miljonu eiro kukuli, sarunā apgalvoja Krūmiņš. Kukuli viņa vārdā pieprasījis tā laika Rīgas domes darbinieks Edmunds Krastiņš, sacīja Krūmiņš. "Es neesmu lohs un man ir spīts," atzina Krūmiņš, norādot, ka kukuli nav devis un viņa projekts Rīgas domes gaiteņos esot tā arī nogremdēts.

Taujāts, kāpēc par šiem notikumiem nav vērsies varas iestādēs, Krūmiņš sacīja: "Jūs domājat, ka prokuratūrā nav savu cilvēku? Grūtups darīja visu ko. Salabināja Šķēli ar Lembergu. Es savā grāmatā nevienu neapsūdzu. Es stāstu - kā man gāja savā biznesā. Esmu darbīgs cilvēks, bet man Latvijā neļāva neko darīt. Latvijā uzņēmējs - tas ir lamuvārds. Tas nav pozitīvais tēls. Internetā nav neviena laba vārda, ka Krūmiņš ir labais zēns. Žēl," sacīja uzņēmējs, kurš arī sūrojās, ka viņš interneta vidē tiekot saukts par čekistu.

Tāpat viņš atzina, ka esot no amata atstādinātajai Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas priekšsēdētājai Aijai Orniņai uzdāvinājis "divsimt, trīssimt tūkstošus", kā arī iedevis dzīvokli Jūrmalā nemaz neprasot naudu. "Es kādas trīs reizes aicināju viņu nākt par manu sievu, bet viņa teica, ka nebūs mana mājsaimniece un nemazgās manas netīrās zeķes," plātījās Krūmiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!