Foto: LETA

Saeimas opozīcijā esošās partijas "No sirds Latvijai" Saeimas deputāts Gunārs Kūtris, kurš sestdien tika izvirzīts kā partijas kandidāts Valsts prezidenta amatam, ir gatavs cīņai uz valsts pirmās amatpersonas krēslu.

Kūtris norādījis, ka sestdienas rītā apsvēris visus "par un pret šajā cīņā" un nolēmis kandidēt šim amatam, jo zina, kā to paveikt, kādam jābūt un kā būtu jāuzvedas Valsts prezidentam.

Viņš atklāja, ka sākotnēji vēlējies, lai par partijas prezidenta amata kandidāti kongresa laikā kļūst "No sirds Latvijai" līdere un Saeimas frakcijas vadītāja Inguna Sudraba, tomēr viņa atteikusies par labu Kūtrim, kā arī gribējusi turpināt vadīt partiju.

Taujāts, vai viņš ir gatavs meklēt atbalstu pie citiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, Kūtris atbildēja, ka apzinās, ka tādi ir spēles noteikumi. "Es esmu gatavs runāt ar citām partijām," sacīja politiķis.

Reizē Kūtris pauda, ka visām Saeimas frakcijām būtu jātiekas ar visiem, kuri pretendē uz Valsts prezidenta amatu, lai atrastu labāko kandidātu.

Jau ziņots, ka "No sirds Latvijai" sestdien partijas kongresa laikā izvirzīja Kūtri prezidenta amatam.

Koalīcijas partijas paudušas, ka vēlas vienoties par vienu kopīgu kandidātu. ZZS Saeimas frakcijas līderis Augusts Brigmanis pavēstījis, ka ZZS nāks klajā ar savu Valsts prezidenta amata kandidātu. Latvijas Zemnieku savienības valdes sēdē ceturtdien kā prezidenta amata kandidāti izskanējuši Jānis Dūklavs, Uldis Augulis un Jelgavas mērs Andris Rāviņš, iepriekš vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

Savukārt Latvijas Zaļā partija (LZP) apspriešanai pārējām ZZS ietilpstošajām partijām varētu virzīt LZP līdzpriekšsēdētāju aizsardzības ministru Raimondu Vējoni. ZZS valdes sēdē apspriedīs trīs kandidātus, kurus būs izvirzījušas partiju savienībā ietilpstošās partijas.

Latvijas Reģionu apvienība prezidenta krēslam izvirzījusi partijas līderi Saeimas deputātu Mārtiņu Bondaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!