Naktī no ceturtdienas un piektdienu hakeri uzlauzuši Iekšlietu ministrijas (IeM) interneta mājaslapu, kur parādās paziņojums ar aicinājumu sniegt informāciju par Latvijā notiekošo.
Portāls " Delfi" novēroja, ka, atverot ministrijas mājaslapu, parādās norāde, ka tā ir uzlauzta, tad ir jautājums: "Kas notiek mūsu valstī? Atbildes pašas nenāks, tās ir jāsniedz...".

IeM Preses centra vadītāja Laura Karnīte portālam "Delfi" pastāstīja, ka Ekonomikas policijā ir sākta izmeklēšana, lai noskaidrotu personas, ielauzušās ministrijas lapā.

"Nevar apgalvot, ka IeM mājas lapa būtu uzlauzta, jo persona, kas veica nelikumīgās darbības, nepiekļuva serverim, uz kura tā tiek glabāta, un satura vadības sistēmai. Šī persona ievietoja mājas lapā Java Script moduli caur diskusiju sadaļu," norāda IeM Preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Dace Ūdre.

IeM mājaslapai ir tikai informatīvs raksturs, tā nesatur un no tās nav pieejas aizsargājamai informācijai, datu bāzēm vai informācijas sistēmām, nelicencēta piekļuve kurām varētu apdraudēt valsts drošību vai traucēt IeM dienestu darbu. Līdz ar to lapai tika nodrošināts standarta aizsardzības līmenis.

IeM mājas lapu tehniski uztur pakalpojumu sniedzējs - uzņēmums SIA "Tīkls Net", t.i., tā neglabājas uz IeM serveriem. IeM jau ir pieprasījusi paskaidrojumus no uzņēmuma, kā arī lūgusi veikt pasākumus, lai turpmāk šādas situācijas nebūtu iespējamas.

Jau ziņots, ka vasaras vidū 23.jūlijā – tika uzlauzta arī Valsts policijas mājaslapa, kur tika izvietots paziņojums saistībā ar aizturētajiem cilvēkiem Liepājas pludmales svētku laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!