Turpinoties Somijas Republikas prezidentes Tarjas Halonenas un Penti Arajervi kunga valsts vizītei Latvijā, otrdien, 8.jūnijā, Valsts prezidents Valdis Zatlers Tarja Halonena un viņu dzīvesbiedri apmeklēja "Agrofirmas Tērvete" zirgaudzētavu un Valsts augļkopības institūta Pētera Upīša ceriņu dārzu Dobelē, portālam "Delfi" pavēstīja prezidenta preses dienests.

Apmeklējumu laikā Somijas Republikas prezidente izrādīja lielu interesi par zirgaudzētavu un ceriņu dārzu. Prezidente uzdeva daudz jautājumu un ar interesi klausījās "Agrofirmas Tērvete" valdes priekšsēdētāja Modra Gobas un  Tērvetes zirgaudzētavas vadītājas Ievas Nebares stāstījumā.

"Agrofirmas Tērvete" valdes priekšsēdētājs  pastāstīja, ka iepriekšējā gadā lielākais eksports ir bijis uz Somiju – no 58 pārdotajiem zirgiem 17 aizceļojuši uz Somiju. Prezidentes kundze pastāstīja, ka viņa atbalsta īpašu Somijā audzētu zirgu sugu un, ka arī viņai pašai pieder šīs šķirnes zirgs. Šī zirga attēlu ar kumeliņu Halonenas kundze uzdāvināja valsts prezidentam Valdim Zatleram ar kundzi. Sveiciens un grozs ar burkāniem un āboliem tika nodots arī valsts prezidenta Valda Zatlera krustmeitiņai - kumeliņam Rešlijai.
 
Savukārt Dobelē abi prezidenti ar dzīvesbiedriem apmeklēja krāšņo ceriņu dārzu un tikās ar Valsts augļkopības institūta direktori Edīti Kaufmani un Dobeles mēru Andreju Spridzānu. Somijas Republikas prezidente jautāja par daudzajām ceriņu šķirnēm un pauda sajūsmu par ziedu krāsām un smaržu.
 
Vizītes noslēgumā paredzēta Valsts prezidenta, Lilitas Zatleres tikšanās ar Somijas prezidenti un Penti Arajervi kungu Jūrmalas rezidencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!