Foto: Publicitātes foto
Šobrīd notiek topošās J.G.Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolas, Lauku ielā 9, rekonstrukcija un tās ietvaros daļa iekštelpu krāsošanā piedalīsies grafiti mākslinieki.

"Lauku ielas 9. ēkā top jauna un moderna skola - J.G.Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskola. Bijusī Rīgas Herdera vidusskola saņems mācību procesiem piemērotas un modernas telpas, savukārt Rīgas Krievu vidusskolas ēka tiks beidzot atbilstoši noslogota. Jaunā skola saglabās to izglītības programmu pēctecību, kuras līdz šim īstenoja abas skolas," norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Remontdarbi skolā tika uzsākti mācību gada vidū, to laikā Krievu vidusskolas jaunāko klašu skolēni mācībām izmanto Rīgas Avotu pamatskolas, bet vecāko klašu skolēni - Natālijas Draudziņas vidusskolas telpas. Rīgas domes Īpašuma departaments plāno, ka būvniecības darbus skolā pabeigs šī gada augusta vidū.

Papildus ēkas rekonstrukcijai, liela uzmanība tiks pievērsta teritorijas iekārtošanai - tiek veidots mākslīgā zāliena seguma futbola laukums un iežogots gumijota seguma sporta laukums, kā arī vingrošanas un spēļu laukums ar āra trenažieriem.

Savu atbalstu skolas sportiskām aktivitātēm un jauniešu interjera veidošanā pašvaldībai sanāksmē piedāvāja arī Grīziņkalna patrioti, ielu kultūras un sporta kustība "Ghetto games". Kopā ar pašvaldības pārstāvjiem tika nolemts skolas interjerā veidot gaumīgus un saskaņotus grafiti zīmējumus, kas tikai papildinās topošās skolas moderno un mūsdienu prasībām atbilstošo vidi. Par to, kādu sadarbību veidot ar aktīvo jauniešu ielu kustību tiks nolemts tuvākajās pašvaldības, būvnieku un kustības dalībnieku darba sanāksmēs.

Šobrīd ēkā tiek veikta pārplānošana, visu iekšējo komunikāciju nomaiņa, siltināšana un telpu apdares darbi. Tiks veikti arī fasādes siltināšanas un teritorijas labiekārtošanas darbi. Skolā darbosies ventilācijas sistēma, kuru pagājušā gadsimta tipveida ēkām ir sarežģīti ierīkot, ierobežoto griestu augstumu dēļ.

Būvniecības darbus pēc Īpašuma departamenta pasūtījuma veic pilnsabiedrība "B&T&P". Kopējās būvniecības izmaksas ir gandrīz 3,3 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!