Rīgas dome otrdien akceptēja transportlīdzekļu iebraukšanas kārtību Vecrīgā un transportlīdzekļu nodevas apjomu. Noteikumi pieņemti, lai noteiktu sabiedrisko kārtību, transportlīdzekļiem iebraucot īpaša režīma zonā Vecrīgā.
Noteikumu mērķis ir sakārtot un ierobežot transportlīdzekļu atrašanos Vercrīgā, kā arī veicināt Vecrīgas kā kultūras un vēstures pieminekļa saglabāšanu.

Noteikumi paredz, ka par transportlīdzekļu iebraukšanu vai novietošanu Vecrīgā tiek uzlikta pašvaldības nodeva.

Jaunie noteikumi paredz, ka par laika periodu līdz vienai stundai būs jāmaksā pieci lati, bet pēc tam par katru stundu būs jāmaksā vēl pieci lati. Savukārt personām, kuru īpašumā esošajiem transportlīdzekļiem Autotransporta iebraukšanas Vecrīgā atļauju izsniegšanas komisija ir atļāvusi Vecrīgā iebraukt laikā no pulksten 18 līdz 8 pusgadā būs jāmaksā 300 latu.

Savukārt par diennakts iebraukšanu un transportlīdzekļu novietošanu Vecrīgā būs jāmaksā 1000 latu.

Nodeva par iebraukšanu Vecrīgā nebūs jāmaksā personām, kurām Vecrīgā ir pastāvīga dzīves vieta vai kuru īpašumā atrodas nekustamais īpašums Vecrīgā. Laika periodā no pulksten 8 līdz 18 par šo īpašnieku transportlīdzekļa novietošanu Vecrīgā nebūs jāmaksā tikai pirmās 30 minūtes, bet no pulksten 18 līdz 8 viņi transportlīdzekļus Vecrīgā varēs turēt bez maksas.

Par automašīnas novietošanu Vecrīgā nodeva nebūs jāmaksā, ja personas, kurām Vecrīgā ir pastāvīgā dzīves vieta vai kuru īpašumā atrodas nekustamais īpašums Vecrīgā, savus transportlīdzekļus novieto garāžās vai slēgtos pagalmos un ja tas ir dokumentāri pamatots ar Autotransporta iebraukšanas Vecrīgā atļauju izsniegšanas komisijas lēmumu.

Tāpat nodeva par autotransporta iebraukšanu un novietošanu Vecrīgā nebūs jāmaksā invalīdiem, kuri vada automobiļus ar rokas vadību, un automobiļu vadītājiem, kuri pārvadā pirmās un otrās grupas invalīdus, kuru invaliditāte saistīta ar kustību ierobežojumiem.

Nodeva nebūs jāmaksā arī avārijas un specializēto dienestu autotransportam, operatīvajiem transportlīdzekļiem, valsts, pašvaldības policijas un prokuratūras transportlīdzekļiem, veicot dienesta pienākumus.

Par iebraukšanu un transportlīdzekļu novietošanu Vecrīgā nodeva nebūs jāmaksā arī Saeimas un Ministru kabineta, kā arī Rīgas domes institūciju autotransportam.

Tāpat nodeva par autotransporta iebraukšanu un novietošanu Vecrīgā nebūs jāmaksā ārvalstu diplomātiskā korpusa transportam, specializēto radio un televīziju transportlīdzekļiem, kā arī velosipēdiem, mopēdiem un zirgu pajūgiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!