Foto: DELFI
10. novembrī un pagājušajās brīvdienās kopumā lidostas "Rīga" robežkontroles punktā un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemju pilsoņiem, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Piektdien, 10. novembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 33 likumpārkāpējus. Savukārt sestdien – 36 likumpārkāpējus, bet svētdien – 34.

10. novembrī uz ārējām robežām konstatēti 16 robežpārkāpēji, sestdien konstatēti 14 robežpārkāpēji, bet svētdien – 15.

Pāternieku robežkontroles punktā piektdien ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī vienam Izraēlas pilsonim, jo ārzemnieks iepriekšējo 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējies Šengenas dalībvalstu teritorijā.

Savukārt sestdien lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienai Krievijas pilsonei, jo ārzemniecei nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, bet svētdien Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti, atzīmē Babiško.

Tāpat viņa informēja, ka 12. novembrī lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens no Londonas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1989. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

Piektdien uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti diviem Ukrainas pilsoņiem, sestdien – sešiem ārzemniekiem, bet svētdien vienai Kolumbijas pilsonei. Viņa atzīmē, ka ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī bija pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Kopumā veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, piektdien ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – divām Lietuvas, vienam Ukrainas, vienam Baltkrievijas un vienam Krievijas pilsonim. Sestdien ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – trīs Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Indijas un vienam Uzbekistānas pilsonim, bet svētdien ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām – diviem Krievijas, diviem Lietuvas, vienam Kongo, vienam Ukrainas un vienam Irānas pilsonim.

Savukārt par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas 10. novembrī saukušas pie administratīvās atbildības 12 personas – četrus Baltkrievijas, trīs Krievijas, divus Latvijas, vienu Ukrainas, vienu Polijas un vienu Grieķijas pilsoni. Savukārt 11. novembrī pie administratīvās atbildības sauktas 16 personas – piecas Baltkrievijas, piecas Krievijas, divas Igaunijas, vienu Ukrainas, vienu Lietuvas, vienu Kazahstānas un vienu Horvātijas pilsoni. Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā svētdien pie administratīvās atbildības 12 personas – trīs Baltkrievijas, trīs Krievijas, trīs Lietuvas, viens Latvijas, viens Ukrainas un viens Polijas pilsonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!