Foto: F64
Decembrī Latvijas iedzīvotāju vērtējums par iespējām atrast labu darbu nav būtiski mainījies, atklāj jaunākā "DNB Latvijas barometra" aptauja.

Decembrī, salīdzinot ar 2014.gada novembri, iespējas atrast labu darbu kā sliktas vērtēja 62%, bet novembrī - 60%. Izredzes atrast labu darbu decembrī pozitīvi vērtēja 6%, bet novembrī - 5%.

Decembrī 28% aptaujāto iespējas Latvijā atrast labu darbu vērtēja kā ļoti sliktas, 34% - drīzāk sliktas, 26% - viduvējas, 5% - drīzāk labas, bet 1% - kā ļoti labas. Savukārt 7% aptaujāto bija grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Darba izredžu vērtējuma indekss decembrī ir palicis tāds pats kā novembrī - mīnus 41.

Aptaujas dati iegūti pētījumu centra SKDS Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā laika posmā no 28.novembra līdz 13.decembrim. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi, veicot tiešās intervijas respondentu dzīvesvietās, tika aptaujāti 1003 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

"DNB Latvijas barometrs" ir atzīts ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās. Vienlaikus iedzīvotājiem ikreiz tiek uzdots pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pēc mēneša atspoguļo sabiedrības vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!