Foto: Reuters/Scanpix



Veselības inspekcija brīdina iedzīvotājus, ka Rīgā, Mārupes ielā 6, zobārstniecības kabinetā zobārstniecības pakalpojumus turpina sniegt Helēna Ondzule, kurai tika uzdots apturēt minētā kabineta darbību jau 2013. gada 27. maijā.

Reaģējot uz iedzīvotāju sniegto informāciju un reklāmu plašsaziņas līdzekļos, Veselības inspekcijas amatpersonas šā gada 15.augustā veica kontroli Ondzules zobārstniecības kabinetā, portāls „Delfi" uzzināja inspekcijā.

Kontroles laikā tika konstatēts, ka iepriekš konstatētie pārkāpumi nav novērsti.

Turklāt iestāde nav reģistrēta Ārstniecības iestāžu reģistrā, savukārt Ondzule nav  reģistrēta Ārstniecības personu un ārstniecības atbalsta personu reģistrā, kā arī nav sertificēta attiecīgajā specialitātē, kas neļauj viņai nodarboties ar ārstniecību.

Kabinetā netiek ievērotas arī higiēnas un epidemioloģiskās drošības prasības. Šādi darba apstākļi apdraud pacientu veselību un dzīvību.

Inspekcija atgādina, ka veselības aprūpes pakalpojumus atļauts sniegt ārstniecības iestādē, kas ir reģistrēta Ārstniecības iestāžu reģistrā un atbilst obligātajām prasībām ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām.

Informāciju par ārstniecības iestādēm, kas ir reģistrētas, var sameklēt Veselības inspekcijas mājaslapā.

Inspekcija aicina iedzīvotājus arī turpmāk sniegt informāciju, ja rodas aizdomas, ka ārstējošā persona nav sertificēta vai strādā pakalpojumu sniegšanai nepiemērotās telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!