Foto: DELFI
Pašreizējās iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces ("Vienotība") pienākumus no pirmdienas pārņems tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs ("Vienotība").

Viņš kā iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs stāsies pirmdien demisionējošās Mūrnieces vietā. Tos viņš veiks līdz pašreizējās valdības pilnvaru termiņa beigām – līdz iespējamajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām un jaunas valdības izveidei, aģentūrai BNS apliecināja premjera pārstāvis Mārtiņš Panke.

Savukārt Štokenbergs aģentūrai BNS pastāstīja, ka pašlaik var apstiprināt, ka nākamnedēļ, otrdien, plkst.14 piedalīsies iknedēļas operatīvo dienestu sanāksmē, bet trešdien dosies uz Luksemburgu, kur pārstāvēs Latviju Eiropas valstu iekšlietu ministru apspriedē saistībā ar iespējām ierobežot Šengenas līguma nosacījumus par ceļošanas atvieglojumiem.

Tomēr viņš pieļāva, ka, visticamāk, iekšlietu ministra pienākumus pildīs arī pēc tam, jo esot maz ticams, ka esošā Saeima varētu lemt par kāda kandidāta apstiprināšanu iekšlietu ministra amatā.

Jau vēstīts, ka "Jaunais laiks" (JL) izšķīrās nelemt par nākamo iekšlietu ministru. Dombrovskis iepriekš norādīja, ka iekšlietu ministra amatam uzrunāti vairāki nozares profesionāļi un sarunas bijušas sekmīgas, taču nebūtu loģiski uz dažiem mēnešiem ministra amatā iecelt nozares profesionāli.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece 6.jūnijā beigs pildīt savus pienākumus. Premjers viņas demisiju ir pieņēmis, tādēļ nav iespējams pagarināt viņas pilnvaras.

Lai gan Mūrniece pēc demisijas var atgriezties Saeimā, viņa aģentūrai BNS atzina, ka parlamentā neatgriezīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!