Foto: LETA

Iekšlietu ministrija (IeM) ar "MotorolaSolutions" noslēgusi 18 miljonus ASV dolāru ( 13,2 miljonus eiro) vērtu līgumu par valsts mēroga digitālo sauszemes radiosakaru tīkla izveidi.

Projektu, kura ietvaros plānots izveidot infrastruktūru sakaru nodrošināšanai strap vairāk nekā 64 policijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta radiosakaru stacijām, plānots pabeigt līdz šā gada beigām.

"Esošā analogā sistēma jau bija novecojusi, tādēļ īstenojot šo projektu mēs modernizēsim un apvienosim divus atsevišķus tīklus, pārejot uz vienu valsts mēroga digitālo sauszemes radiosakaru tīklu," skaidro Iekšlietu ministrijas Informācijas centra vadītājs Jānis Rītiņš.

Līgums paredz Latvijā ieviest valsts mēroga digitālo sauszemes mobilo radiosakaru sistēmas "ASTRO25TM" versiju 7.14.

Sarunu procedūra par IeM radiosakaru sistēmas modernizāciju noslēdzās pērnā gada novembra beigās. Ņemot vērā to, ka sarunas par sistēmas modernizāciju notika tikai ar "Motorola", kompānijas konkurenti pērn pauda bažas par šī uzņēmuma interešu lobēšanu. Jautājums toreiz tika apspriests Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē.

"Sakaru tirgū būtībā ir divi lieli spēlētāji. Viens ir "Tetra", otrs - "APCO". Katrs strādā savā standartā. "APCO" lielākais spēlētājs ir "Motorola". Nav lietderīgi organizēt konkursu pie ierobežota tirgus spēlētāju skaita," iepriekš raidījumam "Nekā personīga" skaidroja IeM Informācijas centra eksperts Artis Jurkevics.

Ministru kabinets lēmumu par "APCO" sistēmas izmantošanu akceptēja  2012.gada martā. Arī 2013.gada oktobrī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas rīkotajā ekspertu sanāksmē tika atbalstīts šis tehniskais risinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!