Foto: LETA

Iekšlietu ministrija (IeM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem lūdz piešķirt 711 531 eiro, lai segtu izdevumus par ēkas būvkonstrukciju nostiprināšanu, būvgružu un lietisko pierādījumu pārvietošanu, kā arī par videonovērošanas aparatūras uzstādīšanu un tās darbības nodrošināšanu Zolitūdes traģēdijas vietā, liecina valdībā iesniegtais finansējuma pieprasījums.

Par līdzekļu piešķiršanu otrdien, 2.septembrī, kārtējā sēdē lems valdība. Līdzekļi piešķirami IeM padotībā esošajai Nodrošinājuma valsts aģentūrai.

Valdības 2013.gada 18.decembra rīkojums aģentūrai paredzēja tiesības bez iepirkuma procedūras izsludināšanas nostiprināt būvkonstrukcijas, pārvietot būvgružus un nodrošināt apsardzi Zolitūdes traģēdijas vietā, lai nodrošinātu būtisku valsts interešu aizsardzību un notikuma vietas norobežošanu un apsardzi izmeklēšanas interesēs, kā arī neatliekamu pierādījumu iegūšanu un nostiprināšanu.

Ar SIA "Āboltiņa būvuzņēmums AG" tika noslēgts būvdarbu līgums par pagaidu būvkonstrukcijas izbūvi un projektēšanu un par būvdarbiem saistībā ar sākto kriminālprocesu. Tāpat ar SIA "Security LV" tika noslēgts līgums par videonovērošanas iekārtu uzstādīšanu, bet ar SIA "A.K.7" - par krimināllietā izņemto lietisko pierādījumu pārvietošanu uz to glabāšanas vietu.

Saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem ar SIA "Āboltiņa būvuzņēmums AG" izpildījis darbus un saņēmis par to samaksu 671 037 eiro. SIA "Security LV" par videonovērošanas iekārtu piegādi un uzstādīšanu aģentūra samaksājusi 25 199 eiro, bet papildus 472 eiro samaksāti par videokameru akumulatoriem. Ministrija norādījusi, ka akumulatori bijuši nepieciešami, lai videonovērošanas sistēma tiktu nodrošināta ar elektroenerģiju, jo demontētās ēkas vietā nav pieejami citi elektroenerģijas avoti. Savukārt SIA "A.K.7" pakalpojumi saistībā ar lietisko pierādījumu pārvešanu izmaksājuši 14 823 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!