Foto: LETA / F64 / AFP/Scanpix / Reuters/Scanpix
Ņemot vērā lielo satiksmes negadījumu skaitu uz nesen kā izbūvētajiem autoceļiem Tīnūži-Koknese un Ludza-Nirza, šovasar maksimāli pieļaujamo ātrumu līdz 100 km/h uz tiem nepalielinās. Tikmēr Latvijas hokeja izlases vārtsargs Edgars Masaļskis pelnīti ieguvis IIHF uzmanību, bet pašmāju speciālisti ir samulsuši - kā mežacūkas nokļuva Rīgas centrā? Savukārt Polijas centrālās bankas prezidents secina, ka Latvieši ir pārcilvēki – portāls "Delfi" piedāvā ieskatu ceturtdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: LETA
Ņemot vērā lielo satiksmes negadījumu skaitu uz nesen kā izbūvētajiem autoceļiem Tīnūži-Koknese un Ludza-Nirza, šovasar maksimāli pieļaujamo ātrumu līdz 100 kilometriem stundā uz tiem nepalielinās, portālu "Delfi" informēja VAS "
Latvijas Valsts ceļi
". Vienlaikus uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Lange neizslēdz iespēju, ka lēmumu varētu pārskatīt nākamgad gadījumā, ja braukšanas maniere uz tiem uzlabojas.

Lasīt vairāk

Latvijas hokeja izlases vārtsargs
Edgars Masaļskis
, kurš ceturtdien aizvadīja fantatisku spēli pret Šveici, pelnīti ieguvis IIHF uzmanību, veidojot dienas labāko momentu izlasi.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Rīgas mežacūku saime, kas kļuvusi slavena, paviesojoties visdažādākajās galvaspilsētas vietās, tostarp arī pie Brīvības pieminekļa, iedzīvotājos raisa smaidu un neizpratni par to, kā tās izvēlās savas pastaigu takas, vienlaikus arī radot bažas par drošību.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Polijas
Centrālās bankas prezidents Mareks Belka, kurš bija Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) Eiropas departamenta vadītājs laikā, kad Latvijā sākās finanšu krīze un valdība vērsās SVF pēc palīdzības, intervijā žurnālam "Ir" par starptautiskā aizdevuma programmu atzīst: "Es vēl aizvien domāju, ka to paveikt nav iespējams. Bet latvieši ir pārcilvēki."

Lasīt vairāk

Foto: eppgroup.eu
Es nesaku, ka Krievija ir fašistiska valsts, taču vairākas pazīmes par to atgādina, Eiropas Parlamenta (EP) rīkotajā
konferencē "Karš un miers. 1945 – 2015"
skaidroja ievērojamais vēsturnieks, Jeilas universitātes profesors Timotijs Snaiders, kura grāmata "Asinszemes: Eiropa starp Hitleru un Staļinu" tiek uzskatīta par vienu no kvalitatīvākajām totalitāro režīmu kara noziegumu analīzēm.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Diriģents
Andris Nelsons
ieguvis Lielbritānijas Karaliskās filharmonijas biedrības balvu, liecina informācija balvas mājaslapā.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Afganistānas
valdības spēki sākuši masīvu ofensīvu pret grupējuma "Taliban" kaujiniekiem pie ziemeļrietumu pilsētas Kondozas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Ja profesionālās izglītības iestāžu reforma tiks īstenota kā ieplānots, tās rezultātā arodskolu skaits Latvijā būs sarucis par 60,7%. Pašvaldības visaktīvākās izmaiņas skolu skaitā veica 2010. un 2011.gadā, liecina
Izglītības un zinātnes ministrijas
(IZM) dati.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Prezidenta izvēlē vēl iespējami pārsteigumi un jauni vardi, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" pieļāva
Valsts prezidents
Andris Bērziņš
.

Par līdz šim nosauktajiem kandidātiem partijas nav vienojušās, tādēļ process vēl neesot beidzies, viņš uzskata.

Lasīt vairāk

Paplašinot savu izplatības areālu, šakāļi pamazām no dienvidu reģioniem virzās uz ziemeļiem un tas ir tikai dabiski, norāda Latvijas valsts mežzinātnes institūta "Silava" vadošais pētnieks Jānis Ozoliņš.

Lasīt vairāk

Foto: Publicitātes foto
Kompānija
BMW
oficiāli atklājusi atjaunināto 3. sērijas modeļu saimi – sedanu un universāli. Automobilis nelielas izmaiņas dizainā, tomēr būtiskāks jaunums ir papildinājums ar vēl nebijušām modifikācijām, tostarp versiju ar trīscilindru motoru.

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Ļoti bieži, pirms gaļa tiek sutināta vai vārīta, tā tiek apbrūnināta, līdz ieguvusi skaistu, karamelizētu garoziņu. Tikai pēc tam gaļai tiek pievienots šķidrums un uz lēnas uguns pabeigta līdz gatavībai, vai arī liellopa gaļas steiks tiek pasniegts galdā uzreiz. Kādēļ gaļa tiek apbrūnināta? Varbūt gaļu var sutināt, to pirms tam neapbrūninot? Viena no teorijām apbrūnināšanu skaidro ar faktu, ka karamelizētās garoziņas izveidošana saglabā gaļas sulīgumu. Vai tā ir taisnība? Un ko par to saka šefpavāri? Atbildes sniedz
www.thekitchn.com
speciālisti, kā arī restorāna "Kaļķu vārti" šefpavārs Raimonds Zommers.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!