Policija ierosinājusi krimināllietu par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu saistībā ar izraisīto griestu iebrukumu pārtikas lielveikalā "Essa", kur piektdien bojā gāja divas sievietes un vēl četri cilvēki guva dažādus ievainojumus.
Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns pastāstīja, ka krimināllieta ierosināta pēc krimināllikuma 146.panta 2.daļas par darba aizsardzības noteikumu pārkāpšanu, kas izraisījusi nāvi un smagus miesas bojājumus. Sods par šādu nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot tiesības darboties attiecīgajā nozarē 5 gadus vai arī bez tā.

Policijai joprojām ir divas versijas, kādēļ tas noticis, - vai no bojātas nama nesošās būvkonstrukcijas, vai arī kādā no augšstāviem kaudzē vienā vietā krauti būvgruži, kas izgāzušies cauri visiem stāviem un uzgāzušies virsū veikala apmeklētājiem.

Sestdien slimnīcā no četriem cietušajiem palicis tikai viens vīrietis ar smadzeņu kontūziju, bet trīs cietušās sievietes jau atlaistas mājās. Divu sieviešu nāves cēloni noteiks ekspertīze.

Būvinspekcija notikušajā vainojusi nama īpašniekus, savukārt tie uzņemas tikai morālu atbildību, bet par galveno vaininieku uzskata Rīgas domi, kas neesot atsaukušies uz vairākkārtējiem viņu lūgumiem palīdzēt pārvietot īrniekus no avārijas stāvoklī esošā nama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!