Jaunās partijas deputāts Romāns Mežeckis sagatavojis grozījumus krimināllikumā, kas paredz stingrākus sodus par narkotisko vielu tirdzniecību. Grozījumu mērķis ir bargāk vērsties pret narkotiku izplatītājiem, nevis pret narkotiku lietotājiem, kurus var uzskatīt par slimiem cilvēkiem, klāstīja deputāts.
Grozījumi paredzēs noteikt zemāko slieksni termiņam, ko var piespriest par narkotiku tirdzniecību. Līdz šim mazākais iespējamais sods likumā nav noteikts, un tas radot situācijas, kad tiesneši piespriež pārlieku mazus sodus.

Lielākajā daļā pantu par narkotiku tirdzniecību noteikts sods - brīvības atņemšana uz pieciem gadiem. Grozījumi paredz, ka zemākais soda slieksnis būs viens gads. Grozījumi paredzēs arī stingrāku sodu par narkotiku izplatīšanu skolās un publiskās izklaides vietās. "Satraucoši ir tas, ka narkotikas ir iekļuvušas arī mācību iestādēs. Tāpēc ir nepieciešams stigrāk vērsties pret narkotiku tirgotājiem," sacīja Mežeckis.

Viņš uzskata, ka valstij ir jāsāk karš pret narkotiku tirgotājiem un jāsagrauj narkotiku tirgus. "Pašlaik netiek aizkavēts narkotiku "ūdenskritums", kas netraucēti iekļūst Latvijā," pauda Mežeckis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!