Foto: LETA

“Vienotības” līderes Solvitas Āboltiņas paziņojums par vēlmi mainīt Tieslietu ministrijas (TM) vadību saistāms ar viņas ambīcijām pretendēt uz amatu Saeimas prezidijā, sacīja TM parlamentārais sekretārs un Nacionālās apvienības (NA) valdes loceklis Jānis Iesalnieks.

“Vienotību” Saeimas prezidijā šobrīd pārstāv Inese Lībiņa-Egnere. Iesalnieks pieļāva, ka viņa varētu būt “Vienotības” pretendente uz TM vadītāja krēslu.

NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš sarrunā šādu partijas biedra versiju neizslēdza.

“Manuprāt, šādam nosacītam ultimātam prasītos paskaidrojums. Kādi ir tie argumenti, kas Āboltiņu personīgi, vai “Vienotībai” kopumā, neapmierina tieslietu ministra Dzintara Rasnača darbībā. Līdz šim tas, kas no Āboltiņas puses izskanējis, ir tukši saukļi un demagoģija, kas balstās uz vecas informācijas, vai veciem mītiem,” pauda Iesalnieks.

Jau ziņots, ka ceturtdien pēc "Vienotības" valdes un frakcijas kopsēdes partijas līdere Solvita Āboltiņa žurnālistiem sacīja, ka partijas "Vienotība" sarkanā līnija sarunās par nākamo valdību būs TM vadība. "Šis ir viens no svarīgiem uzstādījumiem, šajā situācijā mēs to gribētu pieskaitīt pie sarkanajām līnijām," teica Āboltiņa. Viņa apstiprināja, ka pati nepretendēs uz šo ministra portfeli.

Šobrīd TM pārrauga Nacionālā apvienība, kuras vadība jau ir paudusi, ka nevēlas atteikties no šīs ministrijas vadības.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien paziņoja, ka ir nolēmis premjera amatam nominēt Saeimas deputātu Māri Kučinski no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

"Vienotība" vēl nav pieņēmusi oficiāli lēmumu par to, vai strādās Kučinska valdībā. Pirmās oficiālās sarunas ar Kučinski "Vienotībai" plānotas pirmdien. Neoficiāla informācija liecina, ka “Vienotība” ir samierinājusies, ka vairs nav “premjerministra partija”.

Laimdota Straujuma ("Vienotība") par demisijas paziņoja pērn 7.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!