Foto: Reuters/Scanpix
Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) prasa Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrībai (LIDA) atsaukt informāciju, kurā tā paudusi neapmierinātību ar tieslietu ministra Dzintara Rasnača bezdarbību.

LIDA augusta nogalē pauda uzskatu, ka, nepalielinot IeVP amatpersonu atalgojumu, var rasties situācija, kurā pasliktināsies cietumu apsardze. Arodbiedrība norādīja, ka Tieslietu ministrija (TM) un ministrs Rasnačs neveic pasākumus, lai nodrošinātu savā padotībā IeVP amatpersonu atalgojuma palielināšanu ar 2016.gada 1.janvāri, kā tas ir paredzēts Iekšlietu ministrijas (IeM) padotībā esošo struktūru amatpersonām.

IeVP portālam "Delfi" norādīja, ka IeVP pagājušajā nedēļā nosūtījusi vēstuli LIDA norādot, ka Rasnača viena no prioritātēm budžeta veidošanas procesā ir rūpes par valsts drošību.

Ministrs 27.augustā vērsies ar vēstuli pie Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas ( V) un finanšu ministra Jāņa Reira, norādot, ka Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu un IeVP amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm darba samaksai ir vienots regulējums, līdz ar to, piešķirot papildu līdzekļus IeM darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm atlīdzības palielināšanai, ir jāņem vērā arī IeVP darbinieki.

"Ar savu stingro nostāju ministrs panācis vienošanos par papildu finansējuma piešķiršanu IeVP koalīcijas sēdē. Galīgais lēmums tiks pieņemts valdības sēdē," uzsver pārvaldē.

Ņemot vērā augstāk minēto, IeVP uzskata, ka LIDA paziņojumā sniegtā informācija ir nepatiesa, sabiedrību maldinoša un lūdz to atsaukt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!