Foto: Latvijas armija

Sestdien, 24. septembrī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis Rēzeknes novadā apmeklēja lauka taktisko vingrinājumu "Zobens 2016", kurā piedalījās vairāk nekā 1000 dalībnieku, portālu "Delfi" informēja kapteine Sandra Brāle.

Mācībās piedalās zemessargi un karavīri no 2. Zemessardzes novada visiem bataljoniem, rezerves karavīri, Sauszemes spēku kājnieku brigādes mehanizētā vienība ar kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņutehniku "CVR(T)", Valsts robežsardzes un Valsts policijas pārstāvji, kā arī zemessargi no Lietuvas un ASV operācijas "Atlantic Resolve" ietvaros Latvijā dienošie ASV karavīri.

Lauka taktiskā vingrinājuma Viesu dienu apmeklēs arī Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš, Lietuvas Zemessardzes, Igaunijas Sauszemes spēku, Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes, Valsts robežsardzes koledžas un Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa vadības un Rēzeknes novada pašvaldību pārstāvji, portālam "Delfi" norādīja kapteine Brāle.

Jau ziņots, ka no 19. līdz 25. septembrim Rēzeknes apkārtnē notiek lauka taktiskais vingrinājums "Zobens 2016", kura mērķis ir trenēt bataljona kaujas grupas apakšvienību prasmes aizkavēšanas un aizsardzības operāciju veikšanā, paaugstinot novada vienību sagatavotības līmeni, kā arī pilnveidojot apakšvienību personālsastāva sadarbību un reaģēšanas spējas.

Savukārt, sākot ar 19. septembri, Nacionālajos bruņotajos spēkos sākušās kārtējās rezerves karavīru mācības, tādējādi turpinot augustā sākto rezerves karavīru mācību ciklu, atgādina kapteine Brāle.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem. Iespēju robežās operatīvā informācija būs pieejama bruņoto spēku tvitera kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!