Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas satīriķis Mihails Zadornovs uzskata, ka "ja valsts iestādes atļauj galvaspilsētas centrā bijušo fašistu maršu, tad no šādām iestādēm izpelnīties aizliegumu ierasties valstī – tas līdzinās uzslavai, viņš teicis laikrakstam "Vesti Segodnja".

Kā vēstīts, Saeimas Sabiedrības saliedētības komisija ir saņēmusi aicinājumu vērtēt, vai Zadornovam atņemt uzturēšanās atļauju Latvijā.

Zadornovs laikrakstam teic, ka tagad ziņas par to, ka Latvijas varas iestādes grasās atņemt viņam uzturēšanās atļauju, ir viena no lielākajiem jaunumiem visā Krievijā. "Tādēļ varu teikt jūsu deputātiem paldies," ironizē satīriķis.

Viņš norāda, ka negrasās pazemoties un apstrīdēt aizliegumu, ja tāds būs. "Kopš 2000.gada, kad mani pārstāja ielaist ASV, neesmu prasījis pārskatīt lēmumu. Pasaulē ir daudz interesantu valstu."

Viņš pauž viedokli, ka Latvijā cilvēkiem, kas piedalījās masu slepkavībās, tiek izrādīts gods, bet "man, kurš organizējis festivālu Jūrmalā, atklāja bibliotēku, dodu naudu bērnu operācijām – gan latviešu, gan krievu, palīdz bērnu namiem un veco ļaužu namiem, melnais saraksts, pielīdzināšana teroristam".

Zadronovs apgalvo, ka neko citu kā vien smaidu šis lēmums viņam neraisa. Viņš ir pārliecināts, ka aicinājums saistīts ar viņa rakstu par kādu Latvijas uzņēmēju, kas bijis Ukrainas Maidana atbalstītājs un vedis uz Kijevu šprotes, bet tur "Labējais sektors" viņam atņēmuši šprotes un nosaukuši par ebreju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!