Foto: Saeimas administrācija
Šodien nenotika paredzētās Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadības vēlēšanas, jo uz sēdi nevarēja ierasties iespējamā tās priekšsēdētāja neatkarīgā deputāte Elīna Siliņa.

Deputāte esot devusies kādās steidzamās darīšanās uz ārzemēm.

Šodien bija paredzēts ievēlēt 12 Saeimas pastāvīgās komisijas, un Publisko izdevumu un revīzijas komisijas vadības vēlēšanas tika plānotas kā pēdējās.

Tomēr Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) vēl pirms sēdes sākuma nolēmis to pārcelt uz otrdienu, 25.oktobri. Kā aģentūrai LETA skaidroja Rasnačs, pirmo komisijas sēdi var pārcelt, ja klāt nav kādu deputātu un ja klātesošie tautas kalpi vienbalsīgi nenobalso par sēdes sākšanu.

Rasnačs norādīja, ka parlamenta darbiniekiem dots uzdevums apziņot komisijā ievēlētos deputātus par tās pārcelšanu. Tomēr, ka novēroja LETA, uz paredzēto komisijas sēdi Sarkanajā zālē bija ieradušies vairāki deputāti - finanšu ministrs Andris Vilks (V), Jānis Lāčplēsis (V) un Jānis Ozoliņš (ZRP), kas neziņā grozījās pa zāli, līdz Saeimas darbinieki viņiem paziņoja par sēdes pārcelšanu. Tāpat sēdes sākumu gaidīja vairāki žurnālisti.

Komisijā ievēlēti Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), Dāvis Stalts (VL-TB/LNNK), Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK), Aija Barča (ZZS), Andris Bērziņš (ZZS), Ņikita Ņikiforovs (SC), Raimonds Rubiks (SC), Aleksandrs Sakovskis (SC), Jānis Tutins (SC), Marjana Ivanova-Jevsejeva (SC), Jeļena Lazareva (SC), Jānis Lāčplēsis (V), Aleksejs Loskutovs (V), Andris Vilks (V), Valdis Dombrovskis (V), Vjačeslavs Dombrovskis (ZRP), Jānis Ozoliņš (ZRP), Inga Vanaga (ZRP) un Elīna Siliņa - pie frakcijām nepiederoša deputāte.

Kā liecina neoficiāla informācija, starp politiskajiem spēkiem panākta vienošanās, ka par komisijas vadītāju tiks ievēlēta Siliņa, kura pagājušajā nedēļā pameta Zatlera reformu partiju (ZRP).

Saeimas komisijas priekšsēdētājs pie savas 1417 latu mēnešalgas saņem 190 latu piemaksu, priekšsēdētāja vietnieks un sekretārs - katrs 155 latus.

Kā ziņots, Saeima šodien ārkārtas sēdē apstiprināja Saeimas komisiju sastāvu frakciju iesniegtajā variantā. Vadību bija plānots ievēlēt šodien 12 komisijās un rīt pārējās četrās komisijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!