Foto: LETA

Iestādēm, tostarp, bērnu namiem, ir tendence slēpt notikušos vardarbības gadījumus pret bērnu, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja tiesībsargs Juris Jansons.

Jansons sacīja, ka viņam nav ziņu par seksuālās vardarbība gadījumiem pret bērniem, ko būtu pastrādājis iestāžu personāls, bet ir fiksēti gadījumi, kad vecāki audzēkņi izmantojuši jaunākos.

Tiesībsargs atzīmēja, ka iestādēm, ja tajās tiek konstatēta jebkāda veida vardarbība - fiziska, psiholoģiska, vai seksuāla, ir jāreaģē - nepieciešams par to ziņot.

Tas bieži vien netiek darīts - kad šie gadījumi parādās, tad tiek mēģināts sagrozīt informāciju vai to slēpt, lai netiktu grauts iestādes prestižs, lai izvairītos no preses uzmanības, kā arī citu iemeslu dēļ.  

Jansons uzsvēra, ka normatīvo aktu līmenī, salīdzinot ar citām Eiropas Savienības valstīm, Latvijā viss ir kārtībā, taču problēmas ir ar šo normatīvu ieviešanu un piemērošanu dzīvē.

Vaicāts par spriedumu diviem vīriešiem, kuriem Liepājas tiesa par netiklām darbībām ar piecus gadus vecu meiteni piespriedusi piespiedu darbu, Jansons uzsvēra, ka piespiedu darbs nekādā gadījumā nevar būt diviem perversiem tipiem gana spēcīgs līdzeklis gan lai viņus resocializētu, gan lai sodītu

Jau vēstīts, ka spriedums tā dēvētajā Liepājas pedofilu lietā ir pārsūdzēts Kurzemes apgabaltiesā.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!