Naktī uz pirmdienu Igaunijā notikusi satiksmes autobusa un kravas automašīnas sadursme, kurā bojā gājis autobusa vadītājs, kas bijis Latvijas pilsonis, bet vēl 13 autobusa pasažieri nogādāti slimnīcā, portālu "Delfi" informēja "Lux Express Latvia" uzņēmumā.

Kopumā pēc negadījuma slimnīcā nogādāti 13 autobusa pasažieri. Patlaban slimnīcā ārstēšanos turpina pieci cietušie - gan Latvijas, gan Krievijas pilsoņi. Trīs cietušo stāvoklis ir smags. Savukārt otrs autobusa vadītājs izrakstīts no slimnīcas un turpinās ārstēties mājās.

Kā informē uzņēmumā, bojā gājušajam autobusa vadītājam bijusi 30 gadu pieredze un pēdējos trīs gadus viņš strādājis "Lux Express".

Avārija notikusi pulksten uz ceļa Jehvi-Tartu. Uzņēmuma "Simple Express" autobuss, kas braucis maršrutā Sanktpēterburga -Rīga, sadūries ar kravas automašīnu.

Policijas sniegtā informācija liecinot, ka negadījums noticis, jo kravas automašīna iebraukusi pretējā braukšanas joslā.

Atbilstoši sākotnējai informācijai starp cietušajiem ir arī Latvijas iedzīvotāji.

Negadījuma iemeslus patlaban turpina skaidrot Igaunijas policija. Taču esošā informācija liecinot, ka avāriju izraisījis kravas automašīnas vadītājs. Viņš zaudējis kontroli pār automašīnu un iebraucis pretējā joslā. Tādējādi notikusi sadursme ar autobusu.

Autobusā kopumā atradās 19 pasažieri un divi autobusa vadītāji – deviņi Krievijas, astoņi Latvijas un divi Igaunijas pilsoņi.

Avarējušais autobuss no Sanktpēterburgas izbraucis 7. februārī pulksten un bijis atbilstošā tehniskajā stāvoklī. Pēdējā autobusa tehniskā apkope veikta 3. janvārī, bet tehniskā apskate veikta 2015. gada 15. decembrī, ziņo uzņēmums. Tāpat autobuss bijis aprīkots ar atbilstošām ziemas riepām.

"Simple Express" ietilpst starptautiskā pārvadātāja "Lux Express" grupā. Uzņēmums skaidro, ka tā pārstāvji patlaban dara visu iespējamo, lai sniegtu palīdzību cietušajiem. "Mēs esam šokēti par šo negadījumu un mūsu kolēģa bojāeju. Izsakām visdziļāko līdzjūtību mūsu darbinieka tuviniekiem. Šobrīd mūsu prioritātē ir sniegt visu iespējamo atbalstu cietušajiem un viņu radiniekiem," publiskā paziņojumā uzsvēris "Lux Express" valdes priekšsēdētājs Hannes Sārpū.

Uzņēmums aicina cietušo tuviniekus pēc papildu informācijas vērsties, zvanot pa tālruni +371 27072729.

Jau ziņots, ka iepriekš naktī uz 29. janvāri Narvas apkārtnē kompānijas "Lux Express" autobuss ieslīdējis grāvī, un negadījumā cietuši 13 cilvēki.

Toreiz sākotnējā informācija liecināja, ka negadījums noticis, jo autobuss nobraucis no ceļa stipra vēja un slidena ceļa dēļ.

Janvāra beigās notikušās avārijas laikā autobusā kopumā atradās 26 pasažieri un divi autobusa vadītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!