Foto: DELFI
Ceturtdien darba vizītē Latvijā ieradīsies Igaunijas Aizsardzības spēku (AS) komandieris brigādes ģenerālis Riho Terras, kurš ar Latvijas aizsardzības jomas augstākajām amatpersonām pārrunās Igaunijas un Latvijas divpusējo sadarbību aizsardzības jomā, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Vizītes laikā brigādes ģenerālis Terras tiksies ar aizsardzības ministru Arti Pabriku (V), Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri ģenerālmajoru Raimondu Graubi un citām bruņoto spēku amatpersonām, kā arī apmeklēs AM, NBS Apvienoto štābu un Ādažu bāzi.

Tikšanās laikā tiks pārrunāta Latvijas un Igaunijas divpusējā sadarbība aizsardzības jomā, starptautiskās operācijas norise Afganistānā, sadarbība izdevumu samazināšanas jomā - racionāli izmantojot katras valsts rīcībā esošos resursus, kā arī īstenotās strukturālās reformas bruņotajos spēkos un citas aizsardzības nozares aktualitātes.

Vēl plkst.10:05 notiks svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija pie pulkveža O.Kalpaka pieminekļa, Rīgā.

AM norāda, ka šī ir pirmā brigādes ģenerāļa Terras darba vizīte uz Latviju, kopš viņš iecelts Igaunijas AS komandiera amatā. Ģenerālleitnanta Anta Lāneota piecu gadu pilnvaru termiņš noslēdzās pagājušā gada decembrī.

Brigādes ģenerālis Terrass Igaunijas AS dien kopš 1991.gada. Līdz iecelšanai komandiera amatā viņš bija Igaunijas AS štāba priekšnieks. Pirms tam dienējis Igaunijas AS štāba priekšnieka vietnieka operacionālajos jautājumos amatā, NATO apmācību misijā Irākā, kā arī Igaunijas Aizsardzības ministrijā. Ieņēmis arī AS Analīzes un plānošanas departamenta vadītāja amatu. No 2001. līdz 2004.gadam viņš bija Igaunijas aizsardzības atašejs Vācijā un Polijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!