Foto: LETA

Par Ikšķiles novada domes priekšsēdētāju šodienas jaunievēlētās domes sēdē ievēlēts līdzšinējās domes vadītājs Indulis Trapiņš (V), informēja Ikšķiles novada pašvaldības vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Irīna Vāvere.

Trapiņa kandidatūru atbalstīja 12 no 14 deputātiem. Pret viņu balsoja Kaspars Upacieris un Edgars Logins no partijas "Apvienība Iedzīvotāji".

Deputāts Toms Āboltiņš (LZS) šodien nepiedalījās domes sēdē, jo bija devies ārpus valsts.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās Ikšķilē visvairāk balsu ir ieguvusi "Vienotība", kuras saraksta pirmais numurs ir novada priekšsēdētājs Indulis Trapiņš, tomēr partija domē ir zaudējusi vairākumu, jo nākamajā sasaukumā ieņems 7 no 15 krēsliem salīdzinājumā ar 8 mandātiem iepriekšējās vēlēšanās.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija, "Vienotība" Ikšķilē ir ieguvusi 46,11% balsu.

"Vienotībai" seko Latvijas Zemnieku savienība ar 23,22% balsu un četriem mandātiem, bet pa diviem mandātiem ieguvušas "Apvienība Iedzīvotāji" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK.

Ikšķiles novada domē nav iekļuvušas Latvijas Reģionu apvienība un "Latvijas attīstībai", kuras atšķirībā no Rīgas Ikšķilē startēja ar atsevišķiem sarakstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!