Foto: F64

Darbu Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) pametusī ilggadējā Izglītības departamenta direktore, valsts sekretāra vietniece Evija Papule sākusi strādāt par padomnieci Rīgas domē, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" atzina galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs (S).

Vaicāts, kā domei sokas ar ieceres attīstīšanu par papildnodarbībām skolās mācību priekšmetu apguvei dzimtajā valodā, Ušakovs norādīja, ka ir ticies ar daudziem skolu direktoriem un vecākiem, un šādas tikšanās vēl turpināsies.

Viņš piebilda, ka domei kā padomniece ir pievienojusies Papule, kas arī strādā ar šiem jautājumiem.

Šī gada laikā taps detalizēts piedāvājums, kas tiks iesniegts Ministru prezidentam un izglītības un zinātnes ministram. Nodarbības ieviest ir paredzēts no 2019.gada.

Kā ziņots, par darba atstāšanu IZM Papule paziņoja pērn oktobrī, bet dara attiecības ar ministru izbeidza novembrī.

Viņa aģentūrai LETA toreiz skaidroja, ka atlūguma iemesls ir neapmierinātība ar IZM administratīvās vadības neprofesionalitāti un neatbilstību ieņemamajam amatam. "Pēdējos divus gadus pie šā brīža galvenās administratīvās personas [IZM valsts sekretāres Līgas Lejiņas] es uzskatu par apzinātu sabotāžu pret IZM kā institūciju, kas attiecīgi atspoguļojas arī pret ministru personiski," sacīja Papule.

Viņa arī skaidroja, ka IZM virknes pieņemtu dokumentu virzība tikusi kavēta, tam piemeklējot formālus iemeslus. Papule pauda, ka darbi tiekot kavēti arī no ministra biroja puses.

"Ētisku apsvērumu dēļ jāmeklē citi ceļi, kā īstenot to, kas valstī ir noteikts un kas ir saprotams un likumsakarīgs, kas nav saistīts ar kādām ārpus saprāta darbībām. Jāmeklē kādi citi veidi un ceļi. Protams, Vaļņu iela 2 nekad nav slēgta institūcija un laiki mainās, ko rāda arī mana pieredze," teica Papule, piebilstot, ka viņa jau saņēmusi citus profesionālās pieredzes izmantošanas izaicinājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!