Foto: LETA

Nacionālās apvienības deputāts Ilmārs Latkovskis vērsies Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā, aicinot Rīgas zīmei piešķirt aizsargājama kultūrvēsturiska objekta statusu, liecina deputāta ieraksts "Twitter" kontā.

"Lūdzu iekļaut valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā Rīgas pilsētas robežzīmju objektu "Rīga" tā oriģinālajā versijā, kādā šīs zīmes tika uzstādītas 1980.gadā pēc mākslinieka Valda Celma ieceres," viņš raksta iesniegumā. Deputāts uzskata, ka īpaša valsts aizsardzība Rīgas robežzīmei nepieciešama, lai novērstu "patvaļīgus, nepietiekami izdiskutētus un nepamatotus lēmumus mainīt šī kultūrvēsturiskā vides objekta veidolu".

Jau vairākus mēnešus sirds, kas krāsota zilā un baltā krāsā, aizvieto garumzīmi galvaspilsētas vizītkartes "Ī" burtam. Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa") iepriekš uzsvēris, ka sirsniņa uz uzrakstiem "Rīga" tiks saglabāta. Viņš uzsver, ka tas ir labs mārketinga triks.

Valsts valodas centrs (VVC) ierosinājis lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā par garumzīmes nelietošanu uz Rīgas robežzīmes "Rīga".

Vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki aicinājuši parakstīt vēstuli, protestējot pret Rīgas vizuālās zīmes "izkropļošanu un banalizēšanu", kā arī pret autortiesību pārkāpumu un latviešu valodas pareizrakstības ignorēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!