Foto: DELFI
Kibernoziegumos apsūdzētais Deniss Čalovskis jeb "Imantas hakeris" ir izveidojis sociālu nekomerciālu projektu "stopbedres.lv", kurš palīdzēšot ātri un efektīvi nodrošināt komunikāciju starp sabiedrību un valsts institūcijām.

"Stopbedres.lv" – ir aplikācija, patiecoties kurai Latvijas iedzīvotāji var paziņot par problēmām, kurus satiek apkārt, pašvaldībai. Tādā veidā, ieraugot bedri uz ceļa var to nofotografēt, augšupielādēt portālā stopbedres.lv (norādot bedres atrašanas vietu) un portāls automātiski aizsūtīs to Rīgas domei, lai pašvaldība to varētu likvidēt, portālu "Delfi" informēja Čalovskis.

"Savukārt Rīgas domei vajadzēs apskatīt Jūsu paziņojumu, likvidēt problēmu un nodemonstrēt izlabotu defektu ar fotogrāfijas palīdzību portālā stopbedres.lv.Projekta mērķis – uzlabot Latvijas iedzīvotāju dzīves kvalitāti savlaicīgi likvidējot dažāda veida problēmas," norāda idejas autors.

"Es esmu gatavs palīdzēt cilvēkiem un kļūt par noderīgu mūsu sabiedrībai. Projekts stopbedres.lv – ir pirmais solis šajā virzienā. Mūsu valstī ir daudz problēmu, bet ne visas problēmas tiek atrisinātas un dažādu problēmu atrisinājumu sabiedrība neredz. Ne vienmēr sabiedrībai ir iespēja savlaicīgi paziņot par kādu problēmu, lai pašvaldība savlaicīgi to varētu atrisināt. Šobrīd viena no aktuālākajām problēmām – bedres uz ceļiem. Atrisinot šo problēmu, es gribētu sākt risinātas citas problēmas, piemēram, atkritumi, bērnu laukumi, apgaismojums u.t.t," turpina Čalovskis.

Viņš pēc atbalsta ir vērsusies pie Rīgas domes un Rīgas domes satiksmes departamenta, kur ir saņēmis mutisku atbalstu. Savukārt no Satiksmes ministrijas nav atbildējusi uz viņa vēstuli.

Jau ziņot, ka 2013.gada oktobrī no Rīgas Centrālcietuma tika atbrīvots kibernoziegumos apsūdzētais Deniss Čalovskis jeb "Imantas hakeri", kuru valdība lēma izdot ASV, taču šo lēmumu apturēja Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT).

Čalovskis apcietinājumā atradās kopš 2012.gada 4.decembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!