Foto: LETA
Starptautiskās lidostas "Rīga" operatīvie dienesti, reaģējot uz piektdien notikušo incidentu ar gaisa pārvadātāja "Vim Airlines" gaisa kuģi, darbojušies profesionāli, liecina lidostā veiktais sākotnējais izvērtējums.

Kā portālu "Delfi' informēja lidostas pārstāve Laura Karnīte, lidlauka tehniskās infrastruktūras darbība bija atbilstoša prasībām, tostarp skrejceļa saķeres koeficienta monitoringa datu analīze liecina, ka incidenta brīdī skrejceļa saķeres koeficients bija atbilstošs noteiktajam līmenim.

"Vēlos pateikties visiem iesaistītajiem lidostas dienestiem par paveikto šajā nopietnajā situācijā, gan reaģējot uz incidentu, gan novēršot tā sekas. Analīze liecina, ka iesaistīto dienestu rīcība bija operatīva, koordinēta un precīza, apliecinot lidostas darbinieku profesionalitāti un gatavību darbam šādās situācijās," norādījusi lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce.

Skrejceļa pirmatnējā tehniskā apsekošana, ko uzreiz pēc incidenta veica lidostas speciālisti, liecina, ka bojājumi, kas varētu apdraudēt lidojumu drošību, skrejceļa segumam un lidostas "Rīga" infrastruktūrai negadījuma rezultātā nav nodarīti. Apsekošanā piedalījās arī VAS "Latvijas Gaisa satiksme" pārstāvji.

Incidenta rezultātā lidostas "Rīga" skrejceļš piektdien bija slēgts laika posmā no plkst. 11.58 līdz plkst. 13.47, kā dēļ pieci ielidojošie reisi tika novirzīti uz citām lidostām, bet astoņi ielidojošie un 14 izlidojošie reisi notika ar kavēšanos. Deviņi ielidojošie un izlidojošie reisi tika atcelti.

"Delfi" jau ziņoja, ka starptautiskajā lidostā "Rīga" piektdien noticis negadījums ar aviokompānijas "Vim Airlines" čarterreisa no Ufas gaisa kuģi, kas pirms pacelšanās saslīdējis uz skrejceļa.

Lidmašīnā atradās hokeja komandas "Lada" spēlētāji, treneri un darbinieki. Pēc sākotnējās informācijas, gaisa kuģī atradās 40 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi. Negadījumā neviens cilvēks nav cietis.

Kā liecina portālā "flightradar24.com" pieejamā informācija, avarējusī lidmašīna Rīgā ielidoja no Minskas 15. februāra naktī. Lidmašīna "Boeing 737-524" ir 19 gadus veca.

Great time in Riga🚀🚨✈️🛫

A post shared by Glebа (@_gleba_) on Feb 17, 2017 at 2:38am PST

Отскочили

A post shared by Антон Шенфельд (@shenfeld12) on Feb 17, 2017 at 4:18am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!